ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Παγώνη: Δεν θα κάνουμε ούτε Χριστούγεννα αν συνεχίσουμε έτσι

Κορωνοϊός – Παγώνη: Δεν θα κάνουμε ούτε Χριστούγεννα αν συνεχίσουμε έτσι
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Yorgos Karahalis

«Αν συνεχίσουμε έτσι ούτε Χριστούγεννα θα κάνουμε» προειδοποίησε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι τα νοσοκομεία δεν μπορούν να δεχθούν άλλη πίεση

«Φοβάμαι τη μετάλλαξη Δέλτα, είναι μία μετάλλαξη πολύ επιθετική. Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ επιθετική με τους νέους. Ο κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί γιατί δεν υπάρχει λύση. Δεν μπορούμε να είμαστε δέσμιοι για πάντα μίας νόσου» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Open.

«Εγώ περιμένω να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί τώρα που γύρισε από τις διακοπές. Φέρουμε μεγάλη ευθύνη να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί, για να καταλάβει γιατί πρέπει να εμβολιαστεί και τι μας περιμένει από Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχουμε τείχος ανοσίας, είναι τέλος Αυγούστου. Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να δεχθούν άλλη πίεση. Οι ειδικευόμενοι γιατροί δεν μπορούν να κάνουν μετεκπαίδευση μόνον σε covid», ανέφερε.

«Οι θάνατοι έχουν ξεκινήσει να μας φοβίζουν από τώρα. Είδατε στην Αμερική τι έχει συμβεί με την αύξηση στα μικρά παιδιά. Και αυτοί που βγήκαν από τις ΜΕΘ ένα 10% θα έχει προβλήματα λόγω covid», σχολίασε.

Όσον αφορά τους πολίτες που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί η κυρία Παγώνη τόνισε:

«Δεν είναι αρνητές όσοι δεν πάνε να εμβολιαστούν. Πρέπει να τρέξουν συνεργεία όπου βρίσκεται ο κόσμος. Πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις από εδώ και πέρα. Δεν θα κατέβουν οι άνθρωποι από τα χωριά να πάνε να εμβολιαστούν. Μακάρι να είχαμε άλλα όπλα, φάρμακα, και να μη χρειαζόμασταν τα εμβόλια. Οι παιδίατροι πρέπει να έρθουν άμεσα σε επαφή με τους γονείς και να τους ενημερώσουν για το εμβόλιο. Τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν για να είναι υγιή στα σχολεία τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ