ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα: Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία - πανεπιστήμια από Σεπτέμβριο

Νέα μέτρα: Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία - πανεπιστήμια από Σεπτέμβριο
INTIME

Με δυο δωρεάν self test θα μπορούν οι μαθητές που δεν έχουν εμβολιαστεί να επιστρέψουν στα θρανία από το Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας

Παράλληλα, υποχρεωτικά σε δύο τεστ την εβδομάδα θα υποβάλλονται οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, από 13 Σεπτεμβρίου, τα οποία θα πληρώνουν οι ίδιοι.

Σχετικά με τους φοιτητές, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα είναι υπόχρεοι δύο rapid test την εβδομάδα, με την δαπάνη να βαραίνει τους ίδιους.

Σημειώνεται πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Τέλος τα δωρεάν τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους - 10 ευρώ το rapid

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα -πλην εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, μουσικές, χορευτικές και θεατρικές παραγωγές- θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test αντιγόνου κάθε εβδομάδα.

Αυτά τα τεστ θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζομένου έναντι 10 ευρώ το τεστ.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα κάνουν δύο εργαστηριακά rapid test αντιγόνου κάθε εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ