ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Δίωξη για κακούργημα κατά του 48χρονου - Τι είπε για τον φόνο

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Δίωξη για κακούργημα κατά του 48χρονου - Τι είπε για τον φόνο
INTIME / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας στον 48χρονο ο οποίος δολοφόνησε την 56χρονη σύντροφό του το μεσημέρι της Δευτέρας, μέσα στο διαμέρισμά της, στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, βία κατά υπαλλήλων (επειδή αντιστάθηκε κατά την προσαγωγή του), δήλωση ψευδών στοιχείων και φθορά σε πράγματα με φωτιά (την έθεσε σε έγγραφο μετά το φονικό, καθώς βρισκόταν σε αυτοσχέδιο πάρκινγκ).

Ενώπιον του εισαγγελέα σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα grtimes.gr φέρεται πως ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση και διέπραξε το έγκλημα όταν η γυναίκα του είπε να διακόψουν τη σχέση τους.

Στη συνέχεια ο εισαγγελέας παρέπεμψε τον κατηγορούμενο στην 4η τακτική ανακρίτρια, από όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. Μέχρι την απολογία του παραμένει υπό κράτηση.

Ο 48χρονος, υπήκοος Γεωργίας, κατά την μεταγωγή του στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ήταν αμίλητος, ενώ το αριστερό του χέρι ήταν τυλιγμένο με επίδεσμο.

Απολογούμενος προανακριτικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ενώ ανέφερε ότι τον τελευταίο καιρό υπήρχαν εντάσεις με την σύντροφό του.

Η άγρια δολοφονία έγινε σε διαμέρισμα επί της οδού Γραβιάς, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Δευτέρας. Το θύμα εντοπίστηκε μέσα σε λίμνη αίματος, φέροντας πολλαπλά χτυπήματα από μαχαίρι.

Οι έρευνες των αστυνομικών επικεντρώθηκαν από την πρώτη στιγμή γύρω από το πρόσωπό του, καθώς υπήρχαν μαρτυρίες γειτόνων που τον είδαν να εγκαταλείπει το σπίτι της άτυχης γυναίκας με αιματοβαμμένα χέρια και ρούχα.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψής του:

Οι ίδιες μαρτυρίες ανέφεραν πως άκουσαν το ζευγάρι να καβγαδίζει, με την 56χρονη, που κατάγεται επίσης από τη Γεωργία, να εκλιπαρεί να μην τη σκοτώσει.

Η ΕΛ.ΑΣ. ειδοποιήθηκε μετά τη 1.30 το μεσημέρι, από περίοικο, κι έσπευσε στην περιοχή, την οποία και απέκλεισε για να ξεκινήσουν οι έρευνες.

Ο φερόμενος ως δράστης φαίνεται πως κλείδωσε το σπίτι κατά την αποχώρησή του και εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα στην περιοχή Καραμπουρνάκι, στην Καλαμαριά, ύστερα από ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής που τον συνέλαβαν, είχαν σχηματίσει σε βάρος του δικογραφία για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ