ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Παγώνη: Το 94,75% των γιατρών έχει εμβολιαστεί - Επικίνδυνη η μετάλλαξη Δέλτα

Κορωνοϊός – Παγώνη: Το 94,75% των γιατρών έχει εμβολιαστεί - Επικίνδυνη η μετάλλαξη Δέλτα
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Στο 94,75% ανέρχεται το ποσοστό των νοσοκομειακών γιατρών που έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού ξεκαθαρίζει η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι η επικινδυνότητα της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα εκπλήσσει την ιατρική κοινότητα.

«Να πάνε όλοι να εμβολιαστούν γιατί η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο επιθετική και επικίνδυνη, που τα πράγματα από Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα είναι πολύ δύσκολα. Νομίζαμε ότι θα αντιμετωπίζαμε όπως τις υπόλοιπες. Κανένας μας δεν το περίμενε ότι θα είναι τόσο επιθετική η Δέλτα. Έρχονται ολόκληρες οικογένειες στα νοσοκομεία», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε, 13 μωρά νοσηλευόνται με κορωνοϊό, γεγονός που συνιστά δείγμα της επιθετικότητας της μετάλλαξης.

Αναφερόμενη στην τρίτη δόση του εμβολίου, η κ. Παγώνη σημείωσε πως σε λίγες μέρες η Επιτροπή Εμβολιασμών θα αποφανθεί τι μέλλει γενέσθαι και ποιες άλλες ομάδες θα κάνουν τρίτη εκτός από τις ευπαθείς.

Στο μεταξύ, άφησε αιχμές για την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών καθώς όπως είπε, στην επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή για το πότε θα κάνουν την τρίτη δόση οι νοσοκομειακοί γιατροί, έλαβε μια «απαράδεκτη και τυποποιημένη απάντηση».

Σχετικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών υπογράμμισε πως «οι συνδικαλιστές ήταν οι πρώτοι και έκαναν και ημερίδα για τους εμβολιασμούς των νοσοκομειακών γιατρών, με επιστολές προς όλα τα νοσοκομεία και προσωπικές επαφές» και τόνισε:

«Πιστεύουμε στην καθολικότητα του εμβολιασμού, που μέσα συμπεριλαμβάνει την προσωπική υποχρέωση του καθενός που δουλεύει στα νοσοκομεία, να πάει να εμβολιαστεί».

Επιπλέον, η πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών, σημείωσε πως ο αριθμός των νοσοκομειακών γιατρών που εμβολιάζεται τις τελευταίες μέρες αυξάνεται, ενώ μέχρι στιγμής το 94,75% αυτών είναι εμβολιασμένο. Κληθείσα να απαντήσει γιατί οι αυτοί οι γιατροί δεν εμβολιάζονταν έως τώρα, είπε πως απευθύνει έκκληση στους συναδέλφους της να εμβολιαστούν.

«Ο κόσμος για να πειστεί θέλει ενημέρωση, δεν κουνάμε δάχτυλα. Παρακαλούμε, κάνουμε έκκληση, και προσπαθούμε να κλείσουμε αυτό το θέμα με την θετικότητα του εμβολιασμού».

Παράλληλα, η κ. Παγώνη παραδέχθηκε ότι έγιναν χειρουργεία από ανεμβολίαστους γιατρούς, αλλά ήταν ελάχιστα.

«Πείτε και κανά καλό για τους νοσοκομειακούς γιατρούς οι οποίοι κράτησαν την ιστορία ενάμιση χρόνο. Και τώρα σε αυτούς τους γιατρούς έκοψαν τις άδειες; Είναι δυνατόν σε τμήματα να είναι 100% γιατροί εμβολιασμένοι και να μην μπορούν να πάρουν άδεια; Όλοι αυτοί ξεπέρασαν τους εαυτούς τους 18 μήνες. Άδικο για τους νοσοκομειακούς γιατρούς να έχουν εμβολιαστεί στο 94,75% και να έχουν εστιάσει σε αυτούς» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ