ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος με νοσηλεύτρια στην Πάτρα: «Έκανες το εμβόλιο για τον κορωνοϊό; Θα πάθεις καρκίνο»

Σάλος με νοσηλεύτρια στην Πάτρα: «Έκανες το εμβόλιο για τον κορωνοϊό; Θα πάθεις καρκίνο»
INTIME

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Τμήμα Χημειοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», μια νοσηλεύτρια που όπως φαίνεται τάσσεται κατά των εμβολίων, εξέφρασε την άποψή της για το εμβόλιο στην κόρη καρκινοπαθούς που συνόδευε τον άρρωστο πατέρα της. Όλα ξεκίνησαν, όταν η κόρη ασθενούς προσκόμισε το πιστοποιητικό εμβολιασμού της κατά του κορωνοϊού, ώστε να συνοδεύσει τον πατέρα της.

Τότε η νοσηλεύτρια της είπε: «Έχετε κάνει εμβόλιο; Καλά να πάθετε. Σε δύο – τρία χρόνια θα είστε κι εσείς εδώ» αφήνοντας άναυδη την γυναίκα, ενώ το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια άλλων ασθενών με τους συνοδούς τους. Τότε η γυναίκα επιτέθηκε φραστικά στη νοσηλεύτρια και ακολούθησε διαπληκτισμός.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ίδια πηγή, προ ημερών μια μητέρα ενός 16χρονου κοριτσιού στην Πάτρα βρέθηκε μπροστά σε μια γιατρό αρνήτρια των εμβολίων, η οποία σύμφωνα με την καταγγελία που έχει κάνει η μητέρα, ειρωνευόταν την ίδια την ώρα που το κορίτσι της έκανε το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό.

Για το θέμα παρενέβη ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος διέταξε την άμεση έρευνα για το περιστατικό.

Στην έγγραφη καταγγελία της, η μητέρα του 16χρονου κοριτσιού κατήγγειλε πως η γιατρός κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, χρησιμοποίησε απαξιωτικά λόγια για το εμβόλιο και τη διαδικασία των εμβολιασμών, υποβαθμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης με την εκτίμηση ότι «μια γρίπη είναι…» γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας της κοπέλας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ