Παγώνη: Δύσκολη μέρα για τα νοσοκομεία - Έκκληση στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν
Για το μέτρο της αναστολής εργασίας για τους ανεβολίαστους υγειονομικούς που τίθεται σε ισχύ από σήμερα Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, και την κατάσταση που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.
Όπως είπε η κ. Παγώνη μιλώντας στην ΕΡΤ, σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα και η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη στα νοσοκομεία καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τους εργαζόμενους και την ίδια ώρα υπάρχουν ασθενείς που θέλουν να εξυπηρετηθούν, να γίνουν καλά, να πάρουν τα εξιτήρια τους.
Με το μέτρο της αναστολής εργασίας, μεγαλύτερα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν τα νοσοκομεία της περιφέρειας καθώς διαθέτουν λιγότερους γιατρούς και νοσηλευτές, τόνισε η κα Παγώνη και πρόσθεσε ότι με τα στοιχεία που έχει η ΠΟΕΔΗΝ αυτή τη στιγμή, τα οποία δεν είναι όμως τελικά, το ποσοστό των γιατρών που είναι εμβολιασμένοι πανελλαδικά είναι 94,75% και των νοσηλευτών και των υπόλοιπων εργαζομένων περίπου στο 90%.
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ απηύθυνε έκκληση στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν πρώτα από όλα για τη δική τους υγεία αλλά και των ασθενών τους, σημειώνοντας πως δεν είναι αρνητές, αλλά φοβισμένοι και σε αυτή την περίπτωση «πρέπει με πειθώ, διάλογο και ήπια αντιμετώπιση να τους κάνουμε να αλλάξουν γνώμη και να εμβολιαστούν».
Υπογράμμισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική και δεν πρέπει να θέσουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και των ασθενών τους.
Δεν θέλουμε τον διχασμό, γι’ αυτό και ζητάμε να υπάρξει καθολικότητα εμβολιασμού, είπε χαρακτηριστικά η κα Παγώνη.
Ισραήλ: Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι του τομέα υψηλής τεχνολογίας θέλουν να φύγουν απο τη χώρα
20:40
ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Σε εξέλιξη η συνάντηση Τραμπ και Ζελένσκι: «Πιστεύω ότι έχουμε τα συστατικά για μια συμφωνία»
20:30
Πιερρακάκης: «Το τέλος του Ταμείου Ανάκαμψης δεν σημαίνει τέλος της ανάπτυξης»
20:28
Νέα κόντρα κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες και τις επιδοτήσεις
20:17