ΕΛΛΑΔΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Παρέμβαση του γιου του για την κηδεία - «Θα σεβαστούμε την επιθυμία του»

Μίκης Θεοδωράκης: Παρέμβαση του γιου του για την κηδεία - «Θα σεβαστούμε την επιθυμία του»
INTIME

Μετά τη «διαμάχη» που προκλήθηκε σχετικά με τον τόπο ταφής του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο γιος του Γιώργος, δηλώνει ότι η οικογένειά του θα σεβαστεί την επιθυμία του πατέρα του. 

Μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, ο Γιώργος Θεοδωράκης τονίζει ότι θα σεβαστούν την επιθυμία του πατέρα του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων. «Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή κ σεβασμό αυτό λένε κ όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε…», έγραψε συγκεκριμένα.

Νωρίτερα, προσωρινή διαταγή έως τη Δευτέρα (06/09), οπότε και ορίστηκε η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, βάσει της οποίας απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη, στο Βραχάτι Κορινθίας.

Είχε προηγηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, οι «εκτελεστές» της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, σε αντίθεση με το συγγενικό περιβάλλον του μεγάλου μουσικοσυνθέτη που ζητούσε να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας.

Το απόγευμα της Παρασκευής δόθηκε στη δημοσιότητα μια επιστολή του προς τον τότε δήμαρχο Χανίων με την επιθυμία του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων.

Η επιστολή του στον δήμαρχο Χανίων για τον τόπο ταφής του

Επιστολή προς τον τότε δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, είχε αποστείλει το 2013 ο Μίκης Θεοδωράκης, με την οποία ζητούσε τη συνδρομή του στην υλοποίηση της επιθυμίας του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Zarpanews.gr , ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει στην επιστολή ότι η οικογένειά του είναι αντίθετη σε αυτό, επισημαίνει όμως ότι είναι δικαίωμά του να αποφασίσει εκείνος για την τύχη του σώματός του και ζητάει από τον Μανώλη Σκουλάκη να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κατισχύσει, όπως γράφει, η επιθυμία του απέναντι σε οποιαδήποτε αντίθεση.

Και προσθέτει ότι, αν ο Μανώλης Σκουλάκης δεν είναι πια δήμαρχος όταν συμβεί το μοιραίο, να ενημερωθεί ο τότε δήμαρχος της πόλης για την επιθυμία αυτή, όπως και συνέβη.

Την αποκάλυψη της επιστολής έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής ο νυν δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου.

Ο κ. Σημανδηράκης, που με έμμεσο πια τρόπο επιφορτίστηκε έτσι από τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη να φέρει εις πέρας την επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, τόνισε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να δημοσιοποιήσει την επιστολή, με απόλυτο σεβασμό στην οικογένεια και τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο κ. Σημανδηράκης ανέγνωσε την επιστολή, η οποία, όπως ανέφερε, είχε παραληφθεί με εμπιστευτικό πρωτόκολλο από τον Δήμο Χανίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ