ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί ο Σαββόπουλος χαιρέτησε στρατιωτικά τον Μίκη Θεοδωράκη - Η απάντηση των συνθετών

Γιατί ο Σαββόπουλος χαιρέτησε στρατιωτικά τον Μίκη Θεοδωράκη - Η απάντηση των συνθετών
ΙΝΤΙΜΕ/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε ο ιδιαίτερος (απο)χαιρετισμός του Διονύση Σαββόπουλου προς τον Μίκη Θεοδωράκη κατά το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών.  

Στεκόμενος πάνω από το φέρετρο του μεγάλου δημιουργού, ο μουσικοσυνθέτης επέλεξε να αποτίνει φόρο τιμής χαιρετώντας στρατιωτικά.

Ο χαιρετισμός προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις, καθώς κάποιοι βρήκαν υπερβολικό τον συγκεκριμένο χαιρετισμό.

Απαντώντας στα σχόλια που γράφτηκαν και ειπώθηκαν, τα σωματεία συνθετών και στιχουργών πήρε θέση, υπερασπιζόμενα την κίνηση του Σαββόπουλου και κάνοντας λόγο για «άδικη διαστρέβλωση των γεγονότων. Μάλιστα, όπως αποκάλυψαν σε ανάρτησή τους, ο εν λόγω χαιρετισμός ήταν μια τρυφερή ένδειξη σεβασμού του τελευταίου προς τον μεγάλο μουσικό, με αναφορά από την ταινία «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών», την οποία επαναλάμβανε κάθε φορά που τον έβλεπε.

Ειδικότερα, αναφέρει η ανακοίνωση:

Σε μια στιγμή μεγάλης συγκίνησης και θλίψης, που ενώνει όλο τον κόσμο του ελληνικού τραγουδιού, τη στιγμή της απώλειας του κορυφαίου μας Μίκη, αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε το εξής: χθες τα σωματεία των συνθετών και των τραγουδιστών απηύθυναν κάλεσμα στα μέλη τους για έναν ομαδικό αποχαιρετισμό στον μεγάλο συνθέτη.

Αρκετοί από εμάς συγκεντρωθήκαμε στο Σύνταγμα, προχωρήσαμε προς τη Μητρόπολη και δώσαμε τον τελευταίο ασπασμό μαζί.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε από τους πρώτους ο Διονύσης Σαββόπουλος. Τυχαίνει να γνωρίζουμε πως πάντα όταν τον έβλεπε τον χαιρετούσε ως «Κάπταιν, μάϊ κάπταιν» κάνοντας τρυφερή αναφορά στην ταινία «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών». Έτσι επέλεξε να τον αποχαιρετήσει και στη Μητρόπολη. Αφού αποχαιρετηθήκαμε όλοι, φύγαμε ήσυχα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, όπως άρμοζε άλλωστε στην περίσταση.

Επειδή είδαμε σήμερα μια άδικη διαστρέβλωση των γεγονότων, θέλουμε να καταθέσουμε αυτή τη μαρτυρία μας. Ένας άνθρωπος που χαιρετάει με συντριβή τον φίλο και δάσκαλό του δεν θα έπρεπε να χρειάζεται υπεράσπιση για οποιονδήποτε λόγο, να όμως που στην συγκεκριμένη περίπτωση την χρειάζεται.

Αυτά-και ας επιστρέψουμε στο μεγάλο γεγονός της απώλειας. Θα μας απασχολεί για καιρό.

Τα σωματεία ΑΣΜΑ, ΜΕΤΡΟΝ,ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ