ΕΛΛΑΔΑ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τίμησε τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τίμησε τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο
O περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο

Tον αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο τίμησε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, με αφορμή την έλευσή του στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Χίο.

Στην εκδήλωσε που έλαβε χώρα την Τρίτη, στο «Σπίτι της Μαρίας» του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Μαρία Τσάκος» στα Καρδάμυλα Χίου, ο κ. Μουτζούρης παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του ιεράρχη.

Ο περιφερειάρχης στον λόγο του ανέφερε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά για μας η έλευση του Σεβασμιότατου Αρχιεπίσκοπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου. Είμαστε υπερήφανοι για την μεγάλη του αγάπη προς τους συμπατριώτες του στα ακριτικά νησιά του Βορείου Αιγαίου και για το ενδιαφέρον και την στήριξή του στα ζητήματα που απασχολούν το Ορθόδοξο ποίμνιο των νήσων. Αποδίδουμε τον δέοντα σεβασμό και λαμπρότητα ως οφείλουμε, σε αυτήν την εξέχουσα προσωπικότητα της Ορθοδοξίας».

Στην αντιφώνηση του ο κ. Ελπιδοφόρος ευχαρίστησε για την τιμή προς το πρόσωπό το δικό του και συνάμα ολόκληρης της ομογένειας τον οικοδεσπότη, περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη αλλά και την οικογένεια Τσάκου που άνοιξε το σπίτι της Μαρίας.

Επεσήμανε πόσο υπερήφανος είναι για την χιώτικη καταγωγή του, αφού οι Χιώτες σε όλο τον δυτικό κόσμο μεσουρανούν, ενώ τόνισε με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές ότι η μόλυνση και η προσβολή του περιβάλλοντος είναι ηθική αμαρτία αφού εάν δεν σέβεσαι το δημιούργημα του θεού δεν σέβεσαι ούτε τον ίδιο τον θεό.

Τέλος, υπογράμμισε την σπουδαιότητα της αναδάσωσης και την ανάγκη παροχής βοήθειας στους πυρόπληκτους για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία με την συμβολή των πιστών της συνέλεξε και θα διαθέσει το ποσό του 1.000.000 δολαρίων.

Κατά την διάρκεια του γεύματος μίλησε επίσης ο Δρ. Νίκος Τσάκος, ενώ προς τιμήν του αρχιεπισκόπου ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, ανέγνωσε τον «Ύμνο της Αγάπης», Αποστόλου Παύλου ‘Α επιστολή προς Κορινθίους (ιβ’ 27-ιγ’ 13) και η κορυφαία σολίστ Ευγενία Παπαδήμα έδωσε ρεσιτάλ πιάνου. Στο τέλος, μέλος του αθλητικού συλλόγου ΑΜΕΑ, οι ΙΩΝΕΣ προσέφερε ανθοδέσμη στην καλλιτέχνιδα.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχτηκαν παιδιά του Μουσικού Σχολείου Χίου, ενώ το πρόγραμμα παρουσίασε η πρόεδρος του σωματείου «Οι φίλοι του Χιώτικου Χωριού» Μαριέλλα Βαρώνη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν:

Ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ Μάρκος, ο Νίκος Τσάκος με την σύζυγό του Σίλια Κριθαριώτη , ο Γ.Γ. του ΥΠΕΞ αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Πολιτειακός γερουσταστής των ΗΠΑ κ. Λεωνίδας Ραπτάκης, η μητέρα του κ. Ναντίμα Λαμπρινιάδου καθώς και ο αδερφός του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, ο Χιώτης Ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής, ο πατέρας Αντώνιος της Κιβωτού του κόσμου, η εκδότρια Αλεξάνδρα Βοβολίνη Λασκαρίδου , Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη, η αντιπρύτανης ΕΜΠ, Τόνια Μωροπούλου, Ομογενείς εκ Χίου και Άρχοντες του Πατριαρχείου, και εκπρόσωποι του θρησκευτικού, ακαδημαϊκού, καλλιτεχνικού και ναυτιλιακού χώρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ