ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες βόμβες μολότοφ εντοπίστηκαν σε κάδο απορριμμάτων - Επιφυλακή ενόψει ΔΕΘ

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες βόμβες μολότοφ εντοπίστηκαν σε κάδο απορριμμάτων - Επιφυλακή ενόψει ΔΕΘ
Φωτογραφία αρχείου ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Συναγερμός σήμανε στη Θεσσαλονίκη καθώς αστυνομικοί εντόπισαν βόμβες μολότοφ σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή της Τούμπας.

Η έρευνα έγινε στο πλαίσιο των μέτρων Ασφαλείας ενόψει της ΔΕΘ, με τον κάδο να είναι γεμάτος από μολότοφ, κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία ενόψει των εγκαινίων του Σαββάτου αλλά και της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την Κυριακή.

Οι μολότοφ είχαν αφεθεί στον κάδο έξω από δημοτικό σχολείο προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια σε προσχεδιασμένα επεισόδια, όπως εκτιμούν οι Αρχές.

Οι αστυνομικοί ερευνούν πλέον την περιοχή προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και σε άλλες τοποθεσίες... πολεμοφόδια.

Επισημαίνεται ότι τις τελευταίες ώρες η συμπρωτεύουσα μετατρέπεται σταδιακά η Θεσσαλονίκη για την αστυνόμευση της ΔΕΘ.

Συνολικά περίπου 5.500 αστυνομικοί εκ των οποίων οι 2.000 από τμήματα της Βόρειας Ελλάδας και της Αττικής θα αναπτυχθούν σε κομβικά σημεία της πόλης, αναλαμβάνοντας την περιφρούρηση της 85ης ΔΕΘ και την αποφυγή επεισοδίων.

Ένα μικρό τμήμα των αστυνομικών δυνάμεων θα αποχωρήσει μετά την συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Κυριακή ενώ η πόλη θα ξαναμπεί σε κανονικούς ρυθμούς μετά τις 17 Σεπτεμβρίου οπότε και θα ολοκληρωθεί η φετινή διοργάνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ