ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2021: Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη νότια πύλη - Παρών ο Κουτσούμπας

ΔΕΘ 2021: Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη νότια πύλη - Παρών ο Κουτσούμπας
thestival.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην πλατεία της ΧΑΝΘ πραγματοποιούν μέλη του ΠΑΜΕ κρατώντας κόκκινα μπαλόνια, σημαίες και πανό στα χέρια, ενόψει της αποψινής ομιλίας του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Το «παρών» στην κινητοποίηση δίνει και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι διαδηλωτές διατρανώνουν την αντίθεση τους στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση: εργασιακά, προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς και πλήρης αποκατάσταση και ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών, αποτελούν το βασικότερο τρίπτυχο για τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μοιράζει απλόχερα στο μεγάλο κεφάλαιο προνόμια και διευκολύνσεις, την ίδια στιγμή που στον εργαζόμενο λαό δίνει κάποιες μικρές παροχές, ψίχουλα- υποσχέσεις, οι οποίες εξανεμίζονται την άλλη στιγμή κάτω από την έκρηξη της μεγάλης ακρίβειας, κάτω από την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και την ανατροπή δικαιωμάτων και κατακτήσεων δεκαετιών», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Μονόδρομος για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού, του δημόσιου τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου είναι ο αγώνας, ο μαζικός, ταξικός, ενωμένος αγώνας σε κάθε τόπο, σε κάθε κλάδο, σε κάθε περιφέρεια, πανελλαδικά, συντονισμένα και σ' αυτόν τον αγώνα, σ' αυτή την πάλη, το ΚΚΕ θα βρίσκεται κάθε μέρα, κάθε ώρα μπροστά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Γιώργος Πέρρος, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υλοποιεί το αντεργατικό σχέδιο της πάνω στο έδαφος της πανδημίας» και πως «προχώρησε πιο γοργά σε αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που είχε στο συρτάρι της, αξιοποιώντας ως καταλύτη τον κορωνοϊό».

Στην συνέχεια παρουσιάστηκε το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ διατυπώνοντας με τα παρακάτω αιτήματα:

• Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές

• Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των απλήρωτων υπερωριών της απελευθέρωσης των απολύσεων.

• Επαναφορά των ΣΣΕ

• Κοινωνική ασφάλιση για όλους

Κατάργηση των νόμων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που "περιορίζουν το απεργιακό δικαίωμα και υπονομεύουν την συνδικαλιστική δράση". Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έγινε αναφορά στο κύμα ακρίβειας και τις ανατιμήσεις προϊόντων. Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, των Συλλόγων Αυτοαπασχολούμενων, Φοιτητικών Συλλόγων και της Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ