ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2021 - Τσίπρας: Έκκληση σε νέους και πολίτες άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν

ΔΕΘ 2021 - Τσίπρας: Έκκληση σε νέους και πολίτες άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν

Ευθύνες για την παταγώδη - όπως είπε - αποτυχία στη διαχείρηση της πανδημίας επέρριψε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας, υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι η χώρα μας έχει καταστεί «πρωταθλήτρια» σε κρούσματα και θανάτους στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα.

«Αυτή την παταγώδη αποτυχία και την πολιτική ευθύνη κάποιος πρέπει να την πιστωθεί. Σίγουρα όχι οι υγειονομικοί και όχι οι πολίτες», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε πως ο εμβολιασμός «που είναι ελπίδα δεν προχωρά όπως θα έπρεπε, τα επίπεδα εμβολιασμού είναι χαμηλά και έχει επιπεδοποιηθεί η καμπύλη».

«Τα νούμερα είναι αρκετά χαμηλά. Υπάρχουν και γι' αυτό ευθύνες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει την εμπιστοσύνη της πλειονότητας των πολιτών, γιατί δεν μπορεί να πείσει. Αντί να προχωρήσει σε στοχευμένες καμπάνιες, η κυβέρνηση φρόντισε, αντί να προμοτάρει το μήνυμα, να προωθήσει το μέσο», είπε αναφερόμενος στους εμβολιασμούς.

«Η προοπτική του τείχους ανοσίας απομακρύνεται οριστικά. Το ζήτημα είναι να πείσουμε όλους τους πολίτες να σταματήσουν να είναι επιφυλακτικοί έναντι των εμβολίων. Δεν είναι ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά ζήτημα που αφορά την ανθρώπινη ζωή», συνέχισε.

«Αυτή η πραγματικότητα έχει αιτίες και κάποιοι έχουν ευθύνες. Όταν η εξέλιξη ήταν καλή την πιστωνόταν ο "Μωυσής" ενώ τώρα θα πρέπει να χρεωθεί σε άλλους, στους νέους, στους υγειονομικούς, στους πολίτες», προσέθεσε.

«Εγώ διαρκώς επαναλαμβάνω και τονίζω την αναγκαιότητα των εμβολιασμών. Απευθύνω δε έκκληση προς τους πολίτες άνω των 60 ετών και προς τους νέους, να εμβολιαστούν. Ναι στη ζωή, ναι στον εμβολιασμό και όχι σε μια λογική αυταρχισμού που θα φέρει εντελώς αντίθετα αποτελέσματα», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και κατέληξε:

«Τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας. Δεν είναι ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης, είναι ζήτημα υγείας του καθενός και της καθεμιάς. "Ναι στη ζωή ναι στον εμβολιασμό, όχι στον διχασμό", είναι το μήνυμά μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ