ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Έκκληση Παγώνη για εμβολιασμό: «Ένα στα τρία παιδιά νοσούν»

Κορωνοϊός - Έκκληση Παγώνη για εμβολιασμό: «Ένα στα τρία παιδιά νοσούν»
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Την ανησυχία της για τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα σε μικρές ηλικίες και συγκεκριμένα σε παιδιά εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, καλώντας παράλληλα τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους έναντι του κορωνοϊού.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ένα στα τρία παιδιά νοσούν με κορωνοϊό έναντι ενός στα πέντε παιδιά που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

«Το υψηλό ιικό φορτίο και η μετάλλαξη Δέλτα έχει εστιάσει στα μικρά παιδιά. Παρακαλούμε τους γονείς σε συνεννόηση με τους παιδιάτρους να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Τα συμπτώματα στην πλειοψηφία δεν είναι ιδιαίτερα βαριά, είναι τα συνήθη, πυρετός, πονόλαιμος, κόπωση κλπ. Όμως αυτά τα παιδιά μεταδίδουν και κάποια από αυτά μπορεί να φτάσουν στα νοσοκομεία», δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά στην τρίτη δόση, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι «οι υγειονομικοί ετοιμαζόμαστε για τρίτη δόση μαζί με τους άνω των 60 ετών. Πιθανό αυτή θα είναι η εισήγηση από την Επιτροπή». Πρόσθεσε δε ότι η Βρετανία πριν λίγες ημέρες έριξε το όριο για την ενισχυτική δόση του εμβολίου για όσους είναι πάνω από 50 ετών.

Τέλος, επισήμανε ότι το επιστημονικό περιοδικό «New England» δημοσίευσε μια μελέτη αναφορικά με την τρίτη δόση εμβολίου, για το πόσο προσφέρει κι εξασφαλίζει την ομάδα των ασθενών υψηλού κινδύνου με υποκείμενα νοσήματα.

«Μετά τους 7-8 μήνες τα αντισώματα δεν εξαφανίζονται, αλλά μειώνονται. Ξεκινάμε με τις ομάδες και πιστεύω σιγά σιγά ότι οι περισσότερες ομάδες, αν όχι, θα κάνουν όλοι», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ