ΕΛΛΑΔΑ

Άμεση επέμβαση του Ερυθρού Σταυρού στον τραυματισμό παιδιού σε αγώνα καρτ στην Πάτρα

Άμεση επέμβαση του Ερυθρού Σταυρού στον τραυματισμό παιδιού σε αγώνα καρτ στην Πάτρα

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι κάλυπταν υγειονομικά το 13ο P.I.C.K. Πάτρας το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου, επενέβησαν άμεσα στον σοβαρό τραυματισμό παιδιού που παρακολουθούσε τον αγώνα.

Με αποτελεσματικότητα και αμεσότητα αντιμετωπίστηκε από τους Εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες ο σοβαρός τραυματισμός του μικρού παιδιού πού τραυματίστηκε σοβαρά από καρτ που εκτράπηκε της πορείας του ενώ παρακολουθούσε τους αγώνες, ως θεατής.

Η άμεση ακινητοποίηση του σε κατάλληλο φορείο και η παροχή των απαραίτητων πρώτων βοηθειών, από τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που πρώτοι έσπευσαν στο σημείο και παρέλαβαν τον τραυματία από το γονιό του, ήταν καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υγείας του μικρού παιδιού.

Οι εθελοντές παρείχαν οξυγόνο στο παιδί μέχρι να φτάσει η μονάδα του ΕΚΑΒ για να μεταφέρει τον άτυχο 6χρονο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου και νοσηλεύεται, με τα επόμενα 24ωρα να θεωρούνται κρίσιμα για την υγεία του.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 40 εθελοντές, έχοντας τον απαραίτητο υγειονομικό και διασωστικό εξοπλισμό, κάλυψαν τον χώρο διεξαγωγής κατά τη διάρκεια των αγώνων, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία και υπευθυνότητα οποιοδήποτε περιστατικό υπήρξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ