ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Συγκλονισμένο το νησί από το τραγικό τροχαίο - Εικόνες από κόντρες σε δρόμο-καρμανιόλα

Κρήτη: Συγκλονισμένο το νησί από το τραγικό τροχαίο - Εικόνες από κόντρες σε δρόμο-καρμανιόλα
facebook

Συγκλονισμένη είναι η Κρήτη από το τραγικό τροχαίο που οδήγησε στο θάνατο δύο νέους ανθρώπους.

Οι κάτοικοι ζητούν να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, προτού να υπάρξουν και άλλα θύματα, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης προχώρησε σε μια συγκλονιστική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ένα ακόμη βίντεο από κόντρες που γίνονται συχνά, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας cretapost.gr στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους οι δύο άνθρωποι.

«Μέχρι πότε θα ξέρουμε, θα βλέπουμε και θα κοιμόμαστε ήσυχοι;
Η μεγαλύτερη τραγωδία μας είναι ο εθισμός μας στον τροχαίο θάνατο!
Ο μικρός Ματθαίος βαφτίστηκε έτσι στη μνήμη θείου του που χάθηκε επίσης σε τροχαίο..
Όποιος δρόμος διανοιχτεί στο Ηράκλειο θα γίνει ή πάρκινγκ ή πίστα για αγώνες,στοιχήματα και κόντρες!
Και όποιο προφίλ νεαρού δείτε να καμαρώνει με τη 1000άρα μηχανή του να φοβάστε...», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του.

Δρόμος - καρμανιόλα

Δημότες της περιοχής εδώ και αρκετά χρόνια κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε έναν δρόμο όπου οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, ζητώντας να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, προτού να είναι αργά.

Πριν έναν μήνα κάτοικοι προχώρησαν σε συμβολική διαμαρτυρία, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μαλεβιζίου, Γιώργο Πετούση, να δεσμεύεται ότι θα τοποθετηθούν σαμαράκια και πινακίδες για μείωση του ορίου ταχύτητας στα 30 χιλιόμετρα:

«Δρομολογήθηκαν όλες οι διαδικασίες και αναμένουμε το ΦΕΚ», δηλώνει σύμφωνα με το neakriti.grο κ. Πετούσης, εμφανώς συγκλονισμένος από το νέο τροχαίο δυστύχημα.

Φωτογραφίες και τριαντάφυλλα στο τόπο του δυστυχήματος

Νεκροί από το τροχαίο που σημειώθηκε την Κυριακή στο Γάζι της Κρήτης είναι ένας νεαρός 21 ετών οδηγός μοτοσικλέτας και ο 18 ετών συνοδηγός, ο οποίος ήταν μαθητής της Γ' τάξης του ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την τοπική ιστοσελίαδα neakriti.gr ο 21χρονος Έρντι, φορούσε κράνος, ενώ δεν διέθετε δίπλωμα. Και τα δύο νέα παιδιά αγαπούσαν τις μηχανές, με τον θάνατο τους να συγκλονίζει τους φίλους τους, οι οποίοι άφησαν τριαντάφυλλα και φωτογραφίες τους, στον τόπο του δυστυχήματος.

Η οικογένεια του νεαρού συνοδηγού Ματθαίου, πενθεί για δεύτερη φορά, καθώς η μοίρα έπαιξε ένα ακόμη τραγικό παιχνίδι στην οικογένεια από τον Προφήτη Ηλία. Το 1998 σε ένα ακόμη τροχαίο που που σημειώθηκε στις Μαλάδες και βύθισε στο πένθος ολόκληρη την τοπική κοινωνία, χάθηκαν τέσσερις νέοι από τον Προφήτη Ηλία.

Ανάμεσα τους και ο αδελφός του πατέρα του Ματθαίου, ο οποίος έδωσε το όνομα του αδικοχαμένου αδελφού του στο γιο του χωρίς να φανταστεί ότι θα έχανε το παιδί του με τον ίδιο τρόπο.

Πως σημειώθηκε το τροχαίο

Το τροχαίο συνέβη λίγα λεπτά μετά τη 1:30 τα ξημερώματα όταν ο άτυχος νεαρός έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και προσέκρουσε πάνω σε κολόνα φωτισμού, η οποία λύγισε από τη δύναμη και στη συνέχεια στα μικρά κολονάκια.

Άμεσα ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ, που έσπευσε στο σημείο, όμως ο 21χρονος, δυστυχώς ήταν ήδη νεκρός, ενώ και ο 18χρονος, ο οποίος παρελήφθη από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Η σύγκρουση ήταν μάλιστα τόσο δυνατή που η μοτοσικλέτα εκσφενδονίστηκε πάνω από 100 μέτρα.

Την προανάκριση για τα αίτια πρόκλησης του δυστυχήματος διερευνά το ΑΤ Μαλεβιζίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ