ΕΛΛΑΔΑ

Θεοδωρικάκος σε ΕΛ.ΑΣ.: Να μην προσάγονται οι εκπαιδευτικοί μετά από μήνυση γονέων

Θεοδωρικάκος σε ΕΛ.ΑΣ.: Να μην προσάγονται οι εκπαιδευτικοί μετά από μήνυση γονέων
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Α.Τ. Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία.

Πρακτικά θα τηρείται το δικαίωμα υποβολής μήνυσης, αλλά δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να «σύρει» κάποιος έναν λειτουργό που τηρεί τα νόμιμα στο αυτόφωρο.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως ο προπηλακισμός συνιστά ποινικό αδίκημα, ενώ προβλέπεται και η δυνατότητα παρέμβασης της ΕΛ.ΑΣ. σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Μήνυμα καταδίκης για τις μηνύσεις σε εκπαιδευτικούς από γονείς που αρνούνται τα μέτραπου έχουν τεθεί σε εφαρμογή στα σχολεία έναντι της διασποράς του νέου κορωνοϊούέστειλε νωρίτερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και κληθείσα να σχολιάσει τα πρόσφατα και αυξανόμενα περιστατικά γονέων αρνητών που δημιουργούν προβλήματα στα σχολεία και μηνύουν εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, η κυρία Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει ανοχή τέτοιων πράξεων.

«Στείλαμε από την πρώτη στιγμή ένα ξεκάθαρο μήνυμα απόλυτης καταδίκης αυτών των περιστατικών, από την πρώτη ημέρα της εμφάνισής τους. Υπάρχει ειδική διάταξη που καλύπτει πλήρως τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τους κανόνες και θα κινητοποιηθεί η Εισαγγελία για αυτά τα περιστατικά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι στο διαδίκτυο διακινείται ακόμα και υπόδειγμα της μήνυσης για να διευκολύνει τους γονείς – αρνητές στο πώς θα την υποβάλλουν. Σύμφωνα μάλιστα με τον ΑΝΤ1, το εν λόγω site έχουν επισκεφθεί περίπου 372.000 χρήστες.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα όσοι θέλουν να «κατεβάσουν» το υπόδειγμα της μήνυσης, ενώ γίνεται και αναφορά σε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία που αναλαμβάνουν αυτές τις υποθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ