ΕΛΛΑΔΑ

Εικονικός εμβολιασμός: Στο εδώλιο οι τρεις που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας

Εικονικός εμβολιασμός: Στο εδώλιο οι τρεις που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας
AP Photo / Ramon Espinosa

Στο εδώλιο θα καθίσουν την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν στο ΙΚΑ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για εικονικό εμβολιασμό.

Η πλαστική χειρούργος, η γραμματέας της και μία ακόμα γυναίκα που κατηγορούνται για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμούαναμένεται να δικαστούν από το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Οι γυναίκες, είναι αντιμέτωπες, ανά περίσταση, με κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, συνέργειας στην πράξη, καθώς για παραβίαση των υγειονομικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικώ ασθενειών, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε χθες από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Οι κατηγορούμενες, μετά την δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους, οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο από όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να δικαστούν αύριο.

Παράλληλα η εισαγγελία κράτησε αντίγραφο της δικογραφίας, προκειμένου να διενεργήσει έρευνα για να εξακριβωθεί, αν το περιστατικό που κατέγραψε κάμερα της αστυνομίας με εισαγγελική εντολή μετά από πληροφορίες, ήταν μεμονωμένο, ή αν προκύπτουν στοιχεία και για άλλες περιπτώσεις εικονικών εμβολιασμών.

Το σχετικό βίντεο με τον εικονικό εμβολιασμό, που κατεγράφη από κάμερα δημοσιεύθηκε από το CNN Greece.

Το βίντεο - ντοκουμέντο με τον εικονικό εμβολιασμό:

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 75χρονη πλαστική χειρούργος και η 66χρονη γραμματέας της με τη συνδρομή τρίτης γυναίκας, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορωνοϊού.

Η γιατρός που δεν ήθελε να εμβολιαστεί, μετέβη με τη γραμματέα της σε εμβολιαστικό κέντρο της Αθήνας, με σκοπό να πάρει το πιστοποιητικό εμβολιασμού ώστε να συνεχίσει να εργάζεται.

To εμβολιαστικό κέντρο βρισκόταν υπό παρακολούθηση από αστυνομικούς που κατέγραφαν τις κινήσεις των γυναικών. Όταν η νοσοκόμα πήρε το φιαλίδιο και αντί για να εμβολιάσει τη γιατρό, το πέταξε στα σκουπίδια, τότε οι Αστυνομικοί επενέβησαν και συνέλαβαν τις τρεις γυναίακες.

Η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από έρευνα που ακολούθησε, τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των γυναικών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ