ΕΛΛΑΔΑ

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης οι υποκινητές σε ανυπακοή για τα μέτρα κατά Covid

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης οι υποκινητές σε ανυπακοή για τα μέτρα κατά Covid
Στιγμιότυπο από κινητοποίηση αντιεμβολιαστών στην Αθήνα, τον Ιούλιο INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για απάτη και απόπειρα απάτης, διέγερση σε ανυπακοή και πρόκληση σε τέλεση αδικημάτων ελέγχονται πλέον οι υπεύθυνοι ιστοσελίδων και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με περιεχόμενο αμφισβήτησης των παραδοχών της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας για τα εμβόλια κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ήδη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διαβιβάστηκαν οι πρώτοι φάκελοι από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, διενεργείται κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση με αντικείμενο τη διακρίβωση διάπραξης αξιόποινων πράξεων.

Μάλιστα σε περίπτωση που διαπιστώνονται κατά την πορεία της προκαταρκτικής εξέτασης, ενδείξεις τέλεσης των εν λόγω αδικημάτων, ενδέχεται να εφαρμόζεται ακόμη και η αυτόφωρη διαδικασία.

Με σκοπό δε την ταχύτερη διεκπεραίωση της υπόθεσης, ζητήθηκε περαιτέρω η συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών υπήρξε γενικευμένη παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η οποία εκδηλώθηκε μετά τα περιστατικά έκνομων ενεργειών από αντιεμβολιαστές, που στρέφονται κατά γιατρών, υγειονομικών και κυρίως εκπαιδευτικών, μηνύοντας τους και σέρνοντας τους στα δικαστήρια.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, με εγκύκλιό του προς τους εισαγγελείς όλης της χώρας, ζητούσε να μην κινείται η αυτόφωρη διαδικασία και να μην προσάγονται ενώπιον των δικαστικών αρχών, εκπαιδευτικοί, γιατροί ή υγειονομικοί, όταν μηνύονται από αντιεμβολιαστές.

Επιπλέον, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητούσε να διερευνάται εάν διαπράττονται εκ μέρους των αντιεμβολιαστών, κατά περίπτωση, ποινικά αδικήματα όπως, απείθεια, διέγερση σε ανυπακοή, πρόκληση και προσφορά σε τέλεση πλημμελήματος, παράνομη βία και απάτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ