ΕΛΛΑΔΑ

Kρήτη: Νέες καταρρεύσεις και ζημιές μετά τον ισχυρό μετασεισμό των 5,3 Ρίχτερ

Kρήτη: Νέες καταρρεύσεις και ζημιές μετά τον ισχυρό μετασεισμό των 5,3 Ρίχτερ
cretalive.gr

Νέα προβλήματα δημιούργησε στο Αρκαλοχώρι η ισχυρή μετασεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις 8 το πρωί. 

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μινώα Πεδιάδος Όλγα Δραμουντάνη σε αρκετά κτίσματα που είχαν υποστεί ζημιές εμφανίζονται νέες καταρρεύσεις.

Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου η νέα σεισμική δόνηση προκάλεσε εκ νέου αναστάτωση, ενώ σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Κρήτης που έγινε αισθητός ο σεισμός, πολίτες βγήκαν στους δρόμους .

Σύμφωνα με το cretalive.gr από το νέο ισχυρό μετασεισμό προκλήθηκε κατολίσθηση στον Κουδουμά ενώ προβλήματα υπάρχουν σε αρκετά σημεία του ήδη επαρχιακού οδικού δικτύου με αποτέλεσμα να απαιτείται μεγάλη προσοχή στην μετακίνηση των πολιτών.

cretalive.gr

Σύμφωνα με τα viannitika.gr σημειώθηκε νέα κατολίσθηση στον δρόμο Βιάννος- Ηράκλειο, 800 μέτρα μετά την Μάρθα.

Η νέα κατολίσθηση σημειώθηκε στον δρόμο Τέρτσα -Μύρτος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν πέσει πέτρες από την πλευρά του δρόμου που υπάγεται στον Δήμο Βιάννου.

Κλείνουν εκτάκτως τα σχολεία σε όλο το νομό Λασιθίου

Μετά το νέο ισχυρό μετασεισμό που έγινε αισθητός σε όλο το νησί και έχει προκαλέσει εκ νέου μεγάλη ανησυχία, ελήφθη η απόφαση να κλείσουν όλα τα σχολεία και στο νομό Λασιθίου.

Υπενθυμίζεται ότι σχετική απόφαση γνωστοποίησε την Δευτέρα ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου ενώ νωρίς το πρωί με απόφαση του Δημάρχου Ιεράπετρας όλα τα σχολεία και οι δομές σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας θα παραμείνουν κλειστά.

Ήδη οι γονείς έχουν αρχίσει να ενημερώνονται ώστε να πάνε να πάρουν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με την μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο μετασεισμός σημειώθηκε 22 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και είχε εστιακό βάθος 13.3 χιλιόμετρα.

Είναι ένας από τους ισχυρότερους μετασεισμούς που σημειώνονται στην περιοχή μετά τα καταστροφικά 5,8 Ρίχτερ που προκάλεσαν τον θάνατο ενός άνδρα, τον τραυματισμό 35 ατόμων και σοβαρές ζημιές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ