ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης με μολότοφ κατά φοιτητών

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης με μολότοφ κατά φοιτητών
thestival

Νέα σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το 1ο – 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, με κουκουλοφόρους να εξαπολύουν επίθεση με μολότοφ κατά συγκεντρωμένων φοιτητών

Συγκεκριμένα, τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν τις 9 το πρωί, όταν με ορμητήριο το σχολείο, νεαροί εκτόξευσαν μολότοφ προς την πλευρά των φοιτητών, με την Ελληνική Αστυνομία να απαντά με περιορισμένη χρήση χημικών, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Νέα συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη στις 6.30 μμ το απόγευμα στη Πλατεία Τερψιθεας.

Ακολούθησε πετροπόλεμος και ρίψη μπουκαλιών.

Μετά τα σοβαρά επεισόδια, χθες, έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης μεταξύ μαθητών και φοιτητών, μέλη της ΚΝΕ πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο, όπως έκαναν και το μεσημέρι της Τρίτης.

Τα μέλη της ΚΝΕ, κρέμασαν ένα πανό που αναγράφει «Έξω οι φασίστες από τα σχολεία μας». Στην ανακοίνωση - κάλεσμα που μοίρασαν τα μέλη της ΚΝΕ στην πύλη του σχολείου με μηνύματα κατά του φασισμού: «Οι μαθητές του ΕΠΑΛ και όλων των σχολείων της Σταυρούπολης, η νεολαία της Δυτικής Θεσσαλονίκης έχουμε πείρα, θα απομονώσουμε από τα σχολεία και τη γειτονιά μας τους φασίστες, όπως έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Είναι το καλύτερο στήριγμα της κυβέρνησης και της αντιεκπαιδευτικής της πολιτικής, ακριβώς γιατί πάντα είναι απέναντι από τις διεκδικήσεις των μαθητών, τα αιτήματα, τις Γενικές Συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις τους.

Λίγο αργότερα, στο σημείο έφτασε ομάδα κουκουλοφόρων οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά των μελών της ΚΝΕ: «Σαπούνι και νερό σε κάθε αναρχικό», έλεγαν, σύμφωνα με το thestival.gr.

Τα μέλη της ΚΝΕ που απομακρύνθηκαν από το σημείο των επεισοδίων, φώναξαν συνθήματα κατά του φασισμού, ενώ στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρωί οι καθηγητές του ΕΠΑΛ έλεγχαν στην είσοδο του σχολείου αν είναι μαθητές όσοι εισέρχονταν και παραμένει αδιευκρίνιστο αν τα άτομα που χρησιμοποίησαν το σχολείο ως ορμητήριο για την επίθεση ήταν μαθητές που βγήκαν από τις τάξεις ή εξωσχολικοί που βρήκαν τρόπο να μπουν μέσα στην αυλή.

Τραυματίες στα επεισόδια της Τρίτης

Υπενθυμίζεται πως χτες Τρίτη, κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων έξω από το σχολείο, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στους διαδηλωτές, πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα καθώς και πυρσούς.

Μάλιστα φέρεται να χτύπησαν με κοντάρια τους φοιτητές, με δύο να έχουν τραύματα στο κεφάλι.

«Μας επιτέθηκαν με ρόπαλα, κράνη και σιδερογροθιές, τα οποία έκρυβαν μέσα στο σχολείο. Φαίνεται πως ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν τελείωσε με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής», ανέφεραν μετά την λήξη του επεισοδίου εκπρόσωποι των φοιτητών, καλώντας σε «αντανακλαστική αντιφασιστική κινητοποίηση».

Το περιστατικό ερευνάται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομίας, ώστε να διαπιστωθεί, μεταξύ άλλων, αν τα άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και επιτέθηκαν στους φοιτητές, ανήκουν στον μαθητικό πληθυσμό του σχολείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ