ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια από ακροδεξιούς και προσαγωγές στη Σταυρούπολη

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια από ακροδεξιούς και προσαγωγές στη Σταυρούπολη
INTIME NEWS/ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης κατά το απογευματινό αντιφασιστικό συλλαλητήριο, καθώς κουκουλοφόροι επιτέθηκαν εκ νέου στους φοιτητές, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν στη χρήση χημικών και τη προσαγωγή -σύμφωνα με πληροφορίες- 19 ατόμων.

Με κεντρικό σύνθημα «έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας» αλλά και συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής, περίπου 2.000 πολίτες συμμετείχαν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, μετά τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες, Τρίτη, και νωρίτερα σήμερα στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Για λίγα λεπτά η πλατεία Τερψιθέας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, καθώς εκτοξεύθηκαν πυρσοί, μολότοφ και κροτίδες.

Άλλωστε, η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση συγχαίροντας τους κουκουλοφόρους μαθητές που συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια, επιβεβαιώνοντας τις μαρτυρίες ότι στους κόλπους των μαθητών υπάρχουν ακροδεξιά στοιχεία.

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μετά τα πρωινά σοβαρά επεισόδια με μολότοφ που ξέσπασαν στο 1ο – 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης όπου πραγματοποιήθηκαν 40 προσαγωγές, εκ των οποίων οι έξι μετατράπηκαν σε συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι «πεταλούδα», σουγιάδες και σιδερογροθιές.

Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη η πρόεδρος της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Πόπη Σαραϊδάρη, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ για τα πρωινά επεισόδια:

«Έχουν μαζευτεί έξω από το σχολείο όλη η Χρυσή Αυγή από όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Κάνουν ακόμη πιο αισθητή την παρουσία τους μετά τα συγχαρητήρια που έδωσε χθες η Χρυσή Αυγή για την επίθεση στους φοιτητές. Είναι πολύ επικίνδυνη και δυσάρεστη η κατάσταση και κάτι πρέπει να γίνει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ