ΕΛΛΑΔΑ

ΕΟΔΥ: Παραιτείται από πρόεδρος ο Παναγιώτης Αρκουμανέας

ΕΟΔΥ: Παραιτείται από πρόεδρος ο Παναγιώτης Αρκουμανέας
INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 10:45

Την παραίτησή του από την προεδρία του ΕΟΔΥ υπέβαλε σήμερα, Σάββατο, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ωστόσο, η επιστολή παραίτησής προς τον υπουργό Υγείας δεν έχει επιδοθεί ακόμη στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός των επόμενων ωρών. Ο υπουργός πρέπει να την κάνει δεκτή, προκειμένου να οριστικοποιηθεί και τυπικά η αποχώρησή του από την προεδρία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιστολή του δεν θα υπάρχουν αιχμές για τον Οργανισμό, με τον ίδιο να κάνει έναν θετικό απολογισμό της θητείας του.

Την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε αποφύγει να τοποθετηθεί για τα σενάρια περί παραίτησης του Παναγιώτη Αρκουμανέα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Κληθείς να απαντήσει στη Βουλή στο σχετικό ερώτημα της Δώρας Αυγέρη από τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Υγείας περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν έχει στα χέρια του επιστολή παραίτησης.

Καίτοι ο κ. Αρκουμανέας ήταν προσωπική επιλογή του πρώην υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για την κρίσιμη θέση του επικεφαλής του ΕΟΔΥ, η πρόταση από τον κ. Κικίλια, για αξιοποίηση του δεύτερου στο υπουργείο Τουρισμού, δεν επιβεβαιώνεται.

Ο κ. Αρκουμανέας ανέλαβε επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), το Νοέμβριο του 2019.

Μερικούς μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2020, ενέσκηψε η πανδημία της COVID-19, με το πρώτο κρούσμα να είναι γεγονός και στην Ελλάδα και να καταγράφεται στις 26 Φεβρουαρίου 2020.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τώρα ποιος θα αναλάβει το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του Οργανισμού, καθώς η πανδημία συνεχίζεται και παρά τους εμβολιασμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ