Παπαδόπουλος για σεισμό: Ενεργοποιήθηκε τμήμα ρήγματος στη Θήβα - Λογικό να ανησυχούν οι κάτοικοι
Ανανεώθηκε:
Στη σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη αλλά και την πιθανότητα σεισμού στην πόλη της Θήβας αναφέρθηκε ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η περιοχή της Θήβας προβληματίζει», παραδέχτηκε το μέλος της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου, προσθέτοντας ότι από τα μέσα Ιουλίου περίπου υπάρχει μια συγκεκριμένη σεισμική έξαρση στην περιοχή.
«Με τόσους μικροσεισμούς, ενδέχεται να γίνει ένας μεγαλύτερος σεισμός. Έχει ενεργοποιηθεί ένα τμήμα του ρήγματος της Θήβας, πολύ κοντά στην πόλη», τόνισε ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του Open.
Είναι λογικό να ανησυχούν οι κάτοικοι της Θήβας, ωστόσο τόνισε ότι τα μέτρα λαμβάνονται προληπτικά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως είναι ο καθορισμός των χώρων συγκέντρωσης του πληθυσμού, επικαιροποίηση των σχεδίων έκτακτης ανάγκης, καθαίρεση επικίνδυνων στοιχείων από παλιά κτήρια, εξοπλισμός απαραίτητος την ώρα του σεισμού κλπ.
Αναφορικά με την Κρήτη, ο κ. Παπαδόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι ο κίνδυνος έχει περάσει και ο κύριος σεισμός ήταν αυτός που έπληξε το Αρκαλοχώρι την περασμένη Δευτέρα.
Τέσσερα χρόνια πολέμου: Η ουκρανική σημαία υψώθηκε δίπλα στην ευρωπαϊκή στις Βρυξέλλες (pics)
14:36
Instant Win: Η νέα εμπειρία διασκέδασης από την Allwyn – Κέρδη έως 500 ευρώ στη στιγμή
14:28
Ένταση για τα βίντεο στη δίκη των Τεμπών: Απορρίφθηκε το αίτημα για κλήτευση του Εφέτη Ανακριτή
14:24
Η Ρωσία προσφέρει στην Σερβία την κατασκευή πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
14:21