ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση κουκουλοφόρων σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο

Επίθεση κουκουλοφόρων σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο
Screen grab από βίντεο

Επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων δέχθηκαν μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην πλατεία Νέου Ηρακλείου.

Όπως καταγγέλεται η επίθεση έγινε από ομάδα ακροδεξιών. Μάλιστα η ΚΕΕΡΦΑ ανήρτησε στο facebook και βίντεο από τις συμπλοκές.

Μια ομάδα περίπου 15 ατόμων, φορώντας ομοιόμορφα μαύρα ρούχα και κουκούλες εμφανίστηκε κατά την αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιούσαν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους.

Από την επίθεση κάποια άτομα τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφριά ωστόσο οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για τις πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί από την Ασφάλεια Αττικής που λαμβάνουν καταθέσεις.

Μέσα από τη σελίδα της στο facebook η ΚΕΕΡΦΑ απηύθυνε κάλεσμα προς τους πολίτες, έτσι ώστε να σπεύσουν στο Νέο Ηράκλειο προς συμπαράσταση όσων δέχθηκαν επίθεση.

Επίθεση ακροδεξιών εναντίον μελών της ΚΝΕ

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής, σημειώθηκε επίθεση σε βάρος μελών της νεολαίας της ΚΝΕ, στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι επιτιθέμενοι ήταν ακροδεξιοί, οι οποίοι χρησιμοποίησαν χοντρές αλυσίδες ακόμη και taser, τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερα άτομα προτού εξαφανιστούν στα γύρω στενά.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 14 προσαγωγές.

Όπως είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με το grtimes.gr, περίπου 10 άτομα εμφανίστηκαν από το πουθενά οπλισμένα με αλυσίδες και άλλα αντικείμενα, και προφασιζόμενοι ένα ύποπτο περιστατικό, άρχισαν να χτυπούν τα μέλη της ΚΝΕ και όποιον άλλον έβρισκαν μπροστά τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες της επίθεσης πληροφορήθηκαν ότι μέλη της ΚΝΕ, περίπου 20 άτομα, μοίραζαν φυλλάδια στην πλατεία Ελευθερίας, έφτασαν στο σημείο και επιτέθηκαν εναντίον τους.

Οι δράστες, που επιτέθηκαν στα μέλη της νεολαίας της ΚΝΕ ήταν, σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου πέντε. Από την επίθεση τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας 22χρονος, ο οποίος και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Επίσης τραυματίστηκαν δύο ακόμα άτομα ευτυχώς ελαφρά, στα οποία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν σπίτι τους.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες.

Το νέο επεισόδιο σημειώνεται στη σκιά αλλεπάλληλων επεισοδίων των τελευταίων ημερών στη Θεσσαλονίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ