ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Εξαδάκτυλος: Σωστή η απόφαση για τις παρελάσεις

Κορωνοϊός – Εξαδάκτυλος: Σωστή η απόφαση για τις παρελάσεις
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Να γίνει ο μήνας Οκτώβριος μήνας εμβολιασμού για τη Θεσσαλονίκη και όλη τη βόρεια Ελλάδα -που έχει χαμηλλότερα ποσοστά από τον μέσο όρο της χώρας- έτσι ώστε να μπούμε στον χειμώνα με ομαλότητα και σχετική ηρεμία που βλέπουμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εκτιμώντας παράλληλα πως η απόφαση για κανονική διεξαγωγή παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου είναι σωστή. 

Ορθώς έγινε η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα εν μέσω κορύφωσης του προηγούμενου κύματος κορωνοϊού, δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος, εκτιμώντας ότι θα ήταν λάθος η αναβολή εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου διότι «θα δίχαζαν το κόσμο».

«Ο κόσμος δεν θα μπορούσε να μας παρακολουθήσει, αλλά πρέπει να δούμε με ποια μέτρα θα γίνουν οι εκδηλώσεις ώστε ο τρόπος διεξαγωγής να μην επιδεινώσει το επιδημιολογικό φορτίο» τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ υπογράμμισε ότι «η κοινωνία χρειάζεται ηρεμία».

Πρέπει, όπως είπε, να σταματήσει η διαμάχη μεταξύ εμβολιαστών και αντιεμβολιαστών, αλλά και να ξεπεραστούν αδικαιολόγητοι φόβοι σχετικά με τον εμβολιασμό, που είναι η λύση του προβλήματος.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ανακοίνωσε την κανονική διεξαγωγή της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, παραπέμποντας σε απόφαση που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε άνοιγμα των περισσοτέρων δραστηριοτήτων. Έχουμε καθημερινά συγχρωτισμούς από διαδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα γίνουν οι παρελάσεις», είπε ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ.

Συμπλήρωσε, δε, ότι στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου «το κυρίαρχο μέτρο θα είναι η ισχυρή σύσταση για χρήση προστατευτικής μάσκας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ