ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στον καταυλισμό σεισμόπληκτων

Κρήτη: Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στον καταυλισμό σεισμόπληκτων
ΙΝΤΙΜΕ

Τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού στα μέλη οικογένειας που φιλοξενούνται σε προσωρινό καταυλισμό με σκηνές που στήθηκαν μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Κρήτη, επιβεβαίωσε ο ΕΟΔΥ στο πλαίσιο των rapid test που διενεργεί στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος.

Συγκεκριμένα, με κορωνοϊό ιχνηλατήθηκαν τρία άτομα, ένας 26χρονος και 2 ακόμα ανήλικα παιδιά 12 και 15 ετών, μέλη της ίδια οικογένειας που διέμεναν σε σκηνή στην περιοχή της Ζήντας, του Δήμου Μινώα, μαζί με ακόμα εννέα άτομα όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα cretapost.gr.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέλη της οικογένειας όταν έμαθαν για την κατάστασή τους, δεν ήθελαν να μετακινηθούν από τον χώρο της σκηνής και στο σημείο μετέβη η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη ώστε να τους πείσει να μεταβούν σε ξενοδοχείο Covid του Ηράκλειου.

Τελικά μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την ώρα που οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού στους καταυλισμούς των σεισμόπληκτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ