ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Βασιλακόπουλος: Παρελάσεις με μάσκες, μόνο εμβολιασμένοι στο κοινό

Κορωνοϊός – Βασιλακόπουλος: Παρελάσεις με μάσκες, μόνο εμβολιασμένοι στο κοινό
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στο ζήτημα των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου αναφέρθηκε ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εκτιμώντας ότι η διεξαγωγή τους πρέπει να γίνει με μάσκες για τους μαθητές, ενώ προτείνει στο κοινό να βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι έναντι του κορωνοϊού.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Βασιλακόπουλος συνέκρινε τις παρελάσεις με τις διαδηλώσεις ως εκδηλώσεις που αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα, τονίζοντας ότι σημασία έχει ποιος διοργανώνει κάτι.

«Η παρέλαση είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Οποιοδήποτε γεγονός έχει συγχρωτισμό ενέχει κίνδυνο. Έχουν τον ίδιο κίνδυνο με τις διαδηλώσεις. Οι παρελάσεις, όμως, διοργανώνονται από το κράτος» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την προσωπική του άποψη, η παρέλαση πρέπει να γίνει μόνο με εμβολιασμένους στο κοινό και οι μαθητές να παρελάσουν με μάσκες.

Όσον αφορά τους εμβολιασμένους, ο καθηγητής τόνισε πως πρέπει να τους δοθούν κίνητρα, καθώς αυτή τη στιγμή έχουν τις ίδιες προσβάσεις με τους ανεμβολίαστους.

«Γιατί στην ταβέρνα ένας-δύο μουσικοί δε μπορούν να παίξουν μουσική, ενώ ένας μεγάλος καλλιτέχνης να κάνει συναυλία και να χορεύουν όλοι όρθιοι», είπε και συμπλήρωσε πως «όταν πάμε στην λογική των οριζόντιων μέτρων, αυτός που δεν έχει εμβολιαστεί λέει "γιατί να εμβολιαστώ"».

«Χθες» η τρίτη δόση του εμβολίου

«Χθες να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου» τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος, με αφορμή το μήνυμα ενός τηλεθεατή που αναφέρει ότι είναι ανοσοκατασταλμένος. Ο καθηγητής εξήγησε πως το εξάμηνο αφορά τους υγιείς, καθώς για τόσο διάστημα έχουν υψηλή προστασία.

«Δεν θα πάθει κανείς τίποτα αν την κάνει νωρίτερα. Οι ανοσοκατασταλμένοι είναι μια ειδική κατηγορία», σημείωσε.

Όπως ανέφερε, τα άτομα που είναι σε ανοσοκαταστολή μπορεί να μην έχουν αναπτύξει την ίδια ανοσία με έναν υγιή και γι’ αυτό πρέπει να κάνουν την ενισχυτική δόση άμεσα.

Τέλος, σχετικά με το εμβόλιο της γρίπης, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν συμπέσουν τα δύο εμβόλια. «Το εμβόλιο μαζί με τις μάσκες και τις αποστάσεις σχεδόν εξαφάνισε τη γρίπη», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ