ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για βιτριόλι: Στο δικαστήριο η Ιωάννα - Ξεκινούν οι καταθέσεις των γιατρών

Δίκη για βιτριόλι: Στο δικαστήριο η Ιωάννα - Ξεκινούν οι καταθέσεις των γιατρών
INTIME NEWS/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το κατώφλι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών πέρασε λίγο μετά τις 8:30 η Ιωάννα Παλιοσπύρου, το θύμα της δολοφονικής επίθεσης με βιτριόλι, καθώς συνεχίζεται η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση με τις καταθέσεις των γιατρών.

Όπως κατέθεσε η Ιωάννα την προηγούμενη Πέμπτη, το ποσοστό αναπηρίας της -σύμφωνα με δημόσια επιτροπή- είναι πάνω από 90%, ενω καλείται να φοράει το προσωπείο-μάσκα για τα επόμενα επτά χρόνια, τουλάχιστον.

Tα πρώτα τρία χειρουργεία στα οποία υποβλήθηκε είχαν να κάνουν με τον καθαρισμό των τραυμάτων και την αφαίρεση του απανθρακωμένου δέρματος, ενώ στα σημεία που έχει χειρουργηθεί, δεν έχει αίσθηση. Η Ιωάννα τρέφεται με καλαμάκι, καθώς δεν μπορεί να σφίξει τα χείλη της για να μασήσει. Τουλάχιστον για δέκα χρόνια δεν επιτρέπεται να την δει ο ήλιος λόγω των μοσχευμάτων.

«Μου έχουν πιστοποιήσει 90% σωματική αναπηρία και 50% ψυχική αναπηρία. Αυτή τη στιγμή αφού έχω ξεπεράσει τον κίνδυνο ζωής, έχουν πάρει δέρμα να καλύψουν τα εγκαύματα, έχω πρόβλημα στην ακοή, έχω τραύμα χειρουργικό στον λαιμό μου, έχω τραύματα στα χέρια μου που αρκετά συχνά δεν μπορώ να ανοίξω, τα δάχτυλα μου έχουν ενώσεις λόγω των τραυμάτων, έχω προβλήματα λειτουργικά και ψυχικά, τα οποία δεν θα γίνουν ποτέ όπως πριν. Θα χρειαστούν πολλά επίπονα χειρουργεία αποκατάστασης με όλους τους κινδύνους που αυτά περιλαμβάνουν, λοιμώξεων και λοιπά» κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου.

Στο βήμα του μάρτυρα θα ανέβουν οι επιστήμονες που ανέλαβαν, ο καθένας με βάση του αντικείμενό του, να σώσουν την Ιωάννα μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε τον Μάιο του 2020, ενώ ετοιμαζόταν να πάρει το ασανσέρ για την ασφαλιστική εταιρεία που εργαζόταν.

Μεταξύ των μαρτύρων θα είναι και η Διευθύντρια της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής του Θριασίου Νοσοκομείου Μαρία Καλοφώνου, παρούσα την πρώτη ημέρα της δίκης στο δικαστήριο. Η γιατρός, που έχει αναφερθεί σε δηλώσεις της στην μάσκα που είναι αναγκασμένη να φορά η Ιωάννα επί πολλές ώρες την ημέρα για να πιέζονται οι ουλές στο πρόσωπο της, θα δώσει την πλήρη εικόνα για την κατάσταση που ήταν η 36χρονη και για τους κινδύνους που ακόμη αντιμετωπίζει.

Το δικαστήριο θα ακούσει τους επιστήμονες που έχουν κληθεί να καταθέσουν, ως οι πλέον ειδικοί που επί σειρά μηνών ανήκουν στην ομάδα, όπως οι οφθαλμίατροι που έδωσαν μάχη για να μην χαθεί η όραση της 36χρονης, που θα μπορέσουν έγκυρα και αξιόπιστα να τοποθετηθούν για το πιο κρίσιμο ζήτημα που θα απασχολήσει τους δικαστές. Οι γιατροί αναμένεται με την ανάδειξη της κατάστασης που αντιμετώπισαν με την ασθενή τους, να στοιχειοθετήσουν την πραγματική βούληση που είχε η κατηγορουμένη όταν έστησε καρτέρι στην Ιωάννα κρατώντας μία μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού.

Για δύο μάρτυρες - κλειδί αποφασίζει το δικαστήριο

Η Πολιτική Αγωγή παράλληλα αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου όσον αφορά την κλήτευση δύο μαρτύρων που αιτήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση, πρόσωπα που κατά τους συνηγόρους της Ιωάννας είναι κρίσιμα για την υπόθεση καθώς ενδεχομένως φωτίσουν περισσότερο την ψυχοσύνθεση της κατηγορουμένης.

Διαβάστε παρακάτω τι συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή, κατά τη δεύτερη ημέρα της δίκη:

Ιωάννα: Για 10 χρόνια δεν επιτρέπεται να με δει ο ήλιος - Όλοι οι διάλογοι στο Δικαστήριο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ