ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για βιτριόλι: Ένταση κατά την κατάθεση του 40χρονου μάρτυρα - Η παρατήρηση του προέδρου

Δίκη για βιτριόλι: Ένταση κατά την κατάθεση του 40χρονου μάρτυρα - Η παρατήρηση του προέδρου
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ένταση σημειώθηκε στο δικαστήριο λίγο πριν την ολοκλήρωση της κατάθεσης του 40χρονου ο οποίος φέρεται να υπήρξε το πρόσωπο για το οποίο η 36χρονη κατηγορουμένη οδηγήθηκε στην επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Η ένταση προκλήθηκε όταν ο ένας εκ των δύο συνηγόρων πολιτικής αγωγής εξετάζοντας τον 40χρονο υπέβαλε ερωτήσεις σχετικά με τις ερωτικές επαφές του με την κατηγορούμενη Έφη. Αποτέλεσμα ήταν ο πρόεδρος της έδρας να τον ανακαλέσει στην τάξη επισημαίνοντας ότι ο ρόλος του είναι να κάνει ερωτήσεις και όχι να επιτίθεται στον μάρτυρα.

«Κύριοι συνήγοροι εδώ γίνεται δίκη. Δεν λειτουργούμε με όρους τηλεόρασης» τόνισε εμφατικά ο πρόεδρος της έδρας.

Στη συνέχεια ο έτερος συνήγορος πολιτικής αγωγής ζήτησε κατ' αντιπαράσταση εξέταση του μάρτυρα με την κατηγορούμενη. Ωστόσο, ο εισαγγελέας λαμβάνοντας το λόγο υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται.

«Το δικαστήριο έχει διατηρήσει ένα επίπεδο. Δεν είναι ανάγκη να υπεισερχόμαστε σε προσωπικές λεπτομέρειες. Καλώ όλους να μη διευρύνουν το κατηγορητήριο με θέματα που δεν μας αφορούν» τόνισε ο εισαγγελέας.

Η κατάθεση του 40χρονου

Περιστασιακή ερωτική σχέση με την 36χρονη κατηγορουμένη είχε σύμφωνα με την κατάθεσή του ο 40χρονος που φέρεται να υπήρχε η αιτία για τη σύλληψη, εφαρμογή και εκτέλεση του αποτρόπαιου εγκλήματος με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Μάλιστα ο εισαγγελέας κάλεσε την Ιωάννα Παλιοσπύρου σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον 40χρονο για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το περιεχόμενο της κατάθεσης του.

«Επιβεβαιώνω όσα λέει ο μάρτυρας. Είναι η πρώτη φορά που τον βλέπω δια ζώσης. Υπήρξαν μικρές διαφοροποιήσεις. Θυμάμαι ότι επανέρχονταν στη συνομιλία μας. Αν και του είχα εξηγήσει την κατάσταση με την Εφη και θεωρώ ότι ο ιδιος είχε καταλάβει, αλλά επανερχόταν στο να μου στέλνει μηνύματα», ανέφερε η Ιωάννα με τον 40χρονο να επαναλαμβάνει οτι δεν θυμάται να επανέρχεται στη συζήτηση.

Νωρίτερα, ο 40χρονος περιέγραψε τη σχέση του και με τις δυο γυναίκες.

«Με την κατηγορούμενη είχαμε μια χαλαρή και φιλική σχέση, που έγινε ερωτικά περιστασιακή. Ήταν λίγες οι φορές και οι ώρες που είχαμε βρεθεί. Δεν υπήρξε ούτε λήξη ούτε έναρξη της σχέσης. Θυμάμαι το τελευταίο διάστημα από το Γενάρη μέχρι το συμβάν είχαμε βρεθεί μια φορά.

«Την Ιωάννα Παλιοσπύρου δεν τη γνωρίζω, δεν την έχω δει ποτέ από κοντά και δεν έχουμε μιλήσει δια ζώσης. Πριν από 4 χρόνια της είχα στείλει ένα αίτημα φιλίας και είχαμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα. Μου είχε βγάλει η εφαρμογή κάποιους κοινούς φίλους και μου την είχε προτείνει. Έτσι την είχα δει και της είχα κάνει το αίτημα φιλίας».

«Θεώρησα ότι μου προτάθηκε από την εφαρμογή γιατί είχαμε κοινούς γνωστούς.Υπήρξε ένα αίτημα φιλίας από εμένα, μου είπε ότι διεγράφη η διαδικασία και τη ρώτησα γιατί, μου είπε για μια συνεπωνυμια. Μου είπε ότι κάποια ενδιαφέρεται για μένα. Στη συνομιλία που είχα με την παθούσα αναφέρθηκε το όνομα της κατηγορούμενης στο πλαίσιο του αν είναι κοινή μας γνωστή».

«Για την ανταλλαγή μηνυμάτων με την Παλιοσπύρου δεν δέχθηκα όχληση από την κατηγορούμενη» ανέφερε ο μάρτυρας.

Αναφερόμενος στην επίθεση σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ο μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι το άκουσε πηγαίνοντας στη δουλειά του.

«Για την επίθεση σε βάρος της παθούσας άκουσα πηγαίνοντας στη δουλειά και μάλιστα το σχολιάσαμε με ένα συνάδελφο. Ήταν σοκαριστικό και πρωτόγνωρο και μας θύμισε τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας που περιέγραφαν τέτοιες καταστάσεις. Δεν πήγε ποτέ στο μυαλό μου ότι μπορεί να είναι κάποιος από τον περίγυρο μου».

Εισαγγελέας: Το 2018 βρίσκεστε σε ελεύθερη ερωτική σχέση με την κατηγορούμενη; Την Παλιοσπύρου τη γνωρίζετε;

Μάρτυρας: Όχι, όχι.

Εισαγγελέας: Περιγράψτε πως έγινε το αίτημα φιλίας στην Ιωαννα;

Μάρτυρας: Γράφει ονοματεπώνυμο και αριθμό κοινών φίλων.

Εισαγγελέας: Γιατί κάνατε στο συγκεκριμένο πρόσωπο αίτημα; Ποιος ήταν ο λόγος;

Μάρτυρας: Δεν υπήρξε συγκεκριμένος λόγος.

Εισαγγελέας: Μετά την αποδοχή μεσολάβησαν μεταξύ σας συνομιλίες;

Μάρτυρας: Ναι απλές συνομιλίες σχετικά με κάποιον συνεπωνυμό μου

Εισαγγελέας: Το επόμενο διάστημα ήσασταν φίλοι ή σας είχε διαγράψει;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω. Δε βγαίνει κάποια ειδοποίηση. Πρέπει να μπω εγώ στη σελίδα της για να δω αν με έχει διαγράψει κάποιος. Σχετικά με τη διαγραφή μου από τους φίλους της μου είπε ότι υπάρχει ένα πρόσωπο που ενδιαφέρεται για μένα. Της εξήγησα ότι δεν είμαι σε σχέση, μετά εκείνη μου είπε για κάποιον συνεπώνυμο μου και θεώρησα ότι κάπου εκεί έχει γίνει κάποιο μπέρδεμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ