ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Λαζανάς: Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή για τις ελευθερίες των εμβολιασμένων

Κορωνοϊός - Λαζανάς: Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή για τις ελευθερίες των εμβολιασμένων
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνεδριάζει σήμερα το πρωί η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, η οποία θα συζητήσει για τις ελευθερίες των εμβολιασμένων, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται αργότερα σήμερα από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Όπως επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Διευθυντής - Υπεύθυνος Λοιμωξιολόγος Oμίλου ΙΑΣΩ Μάριος Λαζανάς, πρέπει να δοθεί ελευθερία, τέτοια που να μην διαταράσσει τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζανά, ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν γίνονται παντού έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμού και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε καταθέσεις φοιτητών σε σχολές της Αθήνας όπου δεν γίνονται έλεγχοι.

Παράλληλα τόνισε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα, ώστε να μειωθεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Οι εμβολιασμοί είναι το μόνο μέτρο πρόληψης για να μην έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία, να μην έχουμε θανάτους και να σωθεί και η οικονομία μας, υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στους ιερείς και στο χώρο της Εκκλησίας, είπε πως ένα μεγάλο πρόβλημα είναι τα μοναστήρια στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ σημειώνεται πίεση στις ΜΕΘ, με σχεδόν 100% πληρότητα.

«Ο κόσμος επηρεάζεται από τους ιερείς. Λένε πως το εμβόλιο έχει στοιχεία του σατανά», ανέφερε.

Περιοριστικά και όχι τιμωρητικά μέτρα

Ο Θάνος Πλεύρης χθες, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, έκανε λόγο για ένα σχέδιο επιστροφής των εμβολιασμένων «σε σημείο κανονικότητας». «Εκεί που βρίσκονται πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες και άρα ο κίνδυνος μετάδοσης δεν είναι τόσο μεγάλος χρειάζεται ένα καθεστώς πολύ μεγαλύτερης ελευθερίας, να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο κανονικότητας».

Σε χώρους μικτούς, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, θα πρέπει να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για την προστασία και όχι τιμωρητικά, όσων έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν. Ταυτόχρονα, σημείωσε ο κ. Πλεύρης, ενισχύεται το σύστημα υγείας ώστε να υπάρχει η δυνατότητα περίθαλψης σε όποιον τη χρειαστεί.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα απαγορευτικά, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν δυσβάστακτο για την οικονομία και τις επιχειρήσεις και την αγορά εργασίας. Το έχει δηλώσει επίμονα πολλές φορές, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όταν τα κρούσματα θα αυξάνονται, τότε η περιοχή αυτή κοκκινίζει και θα μπαίνει αυτόματα σε καθεστώς τοπικού lockdown.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ