ΕΛΛΑΔΑ

Τζανάκης: Φορείς αντιεμβολιασμού τα μοναστήρια - Ο ΕΟΔΥ να συνεργαστεί με τους Μητροπολίτες

Τζανάκης: Φορείς αντιεμβολιασμού τα μοναστήρια - Ο ΕΟΔΥ να συνεργαστεί με τους Μητροπολίτες
INTIME/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Φορείς αντιεμβολιασμού χαρακτήρισε τα μοναστήρια ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ενώ υπογράμμισε ότι το βίντεο με τον εμβολιασμό τρίτης δόσης του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ αποτελεί το «απόλυτο παράδειγμα».

Το μεγάλο πρόβλημα, πρόσθεσε, εντοπίζεται στα περίπου χίλια μοναστήρια της Ελλάδας που αποτελούν φορείς αντιεμβολιασμού, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις όπως τις εμβολιασμένες μοναχές του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής και της Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή.

Ο καθηγητής τόνισε τα όργανα της πολιτείας και ο ΕΟΔΥ πρέπει να εργαστούν με τους μητροπολίτες καθώς η Εκκλησία έχει και το κύρος και το λειτουργικό βραχίονα μέσω των ενοριών, των εκκλησιαστικών συμβουλίων και των παπάδων, να κάνει τη διαφορά στους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Τζανάκης ποσοστό της τάξεως του 11% των ανεμβολίαστων προβάλει θρησκευτικούς λόγους για την απόφασή του.

«Αν βάλουμε 4 εκατ. ανεμβολίαστους, μισό εκατομμύριο αυτών των ανθρώπων ευθέως συνδέουν τη στάση τους με θρησκευτικούς λόγους», είπε καταλήγοντας ο καθηγητής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ