ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο: Εγκληματική οργάνωση «ψάχνει» η Εισαγγελία

Επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο: Εγκληματική οργάνωση «ψάχνει» η Εισαγγελία
Screen grab

«Εγκληματική οργάνωση» στα ακροδεξιά στοιχεία που συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Νέο Ηράκλειο «ψάχνει» πλέον η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Με παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Μαρίας Γκανέ η Εισαγγελία Πρωτοδικών διενεργεί προκαταρκτική εξέταση με αντικείμενο τη διακρίβωση τέλεσης του κακουργήματος της εγκληματικής οργάνωσης.

Είχε προηγηθεί η εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα προς τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών Εφετών Αθήνας και Θεσσαλονίκης να διερευνηθούν και άλλα αδικήματα σε ό, τι αφορά τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, και κυρίως αυτό της εγκληματικής οργάνωσης.

Στην παραγγελία του τόνιζε ότι υπάρχει «έδαφος και αφορμή» για περαιτέρω «δικονομική παρέμβαση, προς το σκοπό ελέγχου διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιοποίνων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις».

Σημειώνεται ότι την περασμένη Κυριακή σημειώθηκε επίθεση κουκουλοφόρων, σε μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Νέου Ηρακλείου.

Για την επίθεση συνελήφθη ένας 30χρονος εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη, ενώ ταυτοποιήθηκε ένα ακόμα άτομο. Ο 30χρονος, που φέρεται να είναι μέλος ακροδεξιάς-νεοναζιστικής οργάνωσης, είναι κατηγορούμενος για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οπλοκατοχή.

Παράλληλα η Εισαγγελία κράτησε αντίγραφο της δικογραφίας για ακόμη ένα πρόσωπο από εκείνα που επιτέθηκαν, το οποίο έχει ταυτοποιηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ