ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Προειδοποίηση Τσιόδρα για τις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Κορωνοϊός: Προειδοποίηση Τσιόδρα για τις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη
ΙΝΤΙΜΕ / Δελτίο τύπου / POOL / ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ

Για αύξηση νοσηλειών και θανάτων λόγω κορωνοϊού στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστιαστική κάλυψη προειδοποιεί ο καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ασκώντας παράλληλα σφοδρή κριτική σε όσους διατυπώνουν «αντιεπιστημονικές ανοησίες».

Στις προειδοποιήσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νόσων (ECDC) για αναμενόμενη έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, εστίασε στην ομιλία του σήμερα, Δευτέρα, ο Σωτήρης Τσιόδρας, σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών προς τιμήν του Ελληνοαμερικανού καθηγητή Ιατρικής και Κοινωνικών Επιστημών, Νικόλα Χρηστάκη.

Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως όσο υψηλότερη είναι η εμβολιαστικη κάλυψη τόσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός των νοσηλειών και των θανάτων.

«Όσο περισσότερο εμβολιασμό έχεις, τόσο λιγότερες νοσηλείες έχεις. Το ίδιο ισχύει και για τους θανάτους. Τι λέει το ευρωπαϊκό CDC 30 Σεπτεμβρίου; Προσοχή, θα έχουμε αναζωπυρώσεις σε περιοχές ή χώρες με χαμηλά εμβολιαστικά ποσοστά», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά όλων εκείνων οι οποίοι, όπως ανέφερε, «διατυπώνουν αντιεπιστημονικές ανοησίες, ενώ δεν έχουν ιδέα πώς γίνεται η σύγκριση των δεδομένων».

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε πως η Ελλάδα πήγε καλά με την πανδημία διότι στα πρώτα κύματα, ακούγαμε τους ειδικούς, προσέχαμε, συμμορφωνόμασταν με τους κανόνες προστασίας και δεν ακούγαμε αντιεπιστημονικές και επικριτικές απόψεις.

«Πρέπει να λαμβάνεις 20 διαφορετικούς δείκτες για να κάνεις σωστή σύγκριση : Διατυπώνουν αντιεπιστημονικές ανοησίες, ενώ δεν έχουν ιδέα πώς γίνεται η σύγκριση των δεδομένων», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρηστάκης τόνισε πως θα ήταν τραγική εξέλιξη να ξεφύγει ο ιός από τα εμβόλια ή να καταστεί ακόμη πιο θανατηφόρος.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, παρουσίασε διεξοδικά την προσφορά και το έργο των πανεπιστημιακών κλινικών στην νοσηλεία και την αποθεραπεία ασθενών με νόσο covid 19.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ