ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία Τσίπρα - Γεννηματά: Ευχές για δύναμη και ταχεία ανάρρωση

Επικοινωνία Τσίπρα - Γεννηματά: Ευχές για δύναμη και ταχεία ανάρρωση
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Φώφη Γεννηματά είχε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ανακοίνωση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ ότι αποσύρεται από την «κούρσα» για την ηγεσία του κόμματος λόγω επιδείνωσης της υγείας της.

«Επικοινώνησα πριν από λίγο με τη Φώφη Γεννηματά και της μετέφερα τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση. Είναι βέβαιο ότι και αυτή τη μάχη, που ίσως είναι πιο σημαντική από τις άλλες της πολιτικής, θα την κερδίσει», έκανε γνωστό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αλέξης Τσίπρας.

Ταχεία ανάρρωση στη Φώφη Γεννηματά εύχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανακοίνωσης του εκπροσώπου Τύπου, Νάσου Ηλιόπουλου.

«Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά ταχεία ανάρρωση. Τώρα είναι η ώρα της πραγματικής μάχης και της ευχόμαστε να σταθεί δυνατή, όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν. Προσδοκούμε κάθε καλό για την ίδια και την οικογένειά της» αναφέρει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Την απόσυρση της υποψηφιότητάς της για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε νωρίτερα η Φώφη Γεννηματά, εξαιτίας της υποτροπής που παρουσίασε η κατάσταση της υγείας της.

Στη δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει:

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και
αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική
διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης.»

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μεταφέρθηκε εκτάκτως χθες το βράδυ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε συμπτώματα ειλεού. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής νόσου.

Αναλυτικά, το ιατρικό ανακοινωθέν:

«Η κ. Φ. Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., εισήχθη εκτάκτως εχθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου.»

Στις 5 Δεκεμβρίου οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Την 5η Δεκεμβρίου αναμένεται να διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του κόμματος, πριν την επιδείνωση της υγείας της κυριάς Γεννηματά. Την προεδρία του ΚΙΝΑΛ διεκδικούν ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χάρης Καστανίδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ευρωβουλευτή, Νίκου Ανδρουλάκη, στην είδηση της εισαγωγής της κυρία Γεννηματά στο νοσοκομείο:

«Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα».

«Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος» σχολίασε ο κ. Λοβέρδος, μετά την ανακοίνωση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ