ΕΛΛΑΔΑ

Φώφη Γεννηματά: Αποσύρεται από την «κούρσα» για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ λόγω της υγείας της

Φώφη Γεννηματά: Αποσύρεται από την «κούρσα» για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ λόγω της υγείας της
INTIME

Την απόσυρση της υποψηφιότητάς της για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε η Φώφη Γεννηματά εξαιτίας της υποτροπής που παρουσίασε η κατάσταση της υγείας της.

Στη δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει:

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και
αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική
διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης.»

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μεταφέρθηκε εκτάκτως χθες το βράδυ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε συμπτώματα ειλεού. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής νόσου.

Αναλυτικά, το ιατρικό ανακοινωθέν:

«Η κ. Φ. Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., εισήχθη εκτάκτως εχθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου.»

Διαβάστε επίσης: Η εξομολόγηση της Φώφης Γεννηματά για τη μάχη της με τον καρκίνο

Στις 5 Δεκεμβρίου οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Την 5η Δεκεμβρίου αναμένεται να διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του κόμματος, πριν την επιδείνωση της υγείας της κυρίας Γεννηματά.

Μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά, την προεδρία του ΚΙΝΑΛ διεκδικούν πλέον ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χάρης Καστανίδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ευρωβουλευτή, Νίκου Ανδρουλάκη, στην είδηση της εισαγωγής της κυρία Γεννηματά στο νοσοκομείο:

«Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα».

«Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος» σχολίασε ο κ. Λοβέρδος, μετά την ανακοίνωση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

«Η σκέψη μας είναι στη Φώφη. Οι ευχές μας τη συνοδεύουν. Είμαι βέβαιος ότι και σε αυτή την περιπέτεια της υγείας της θα βγει νικήτρια. Τη θέλουμε και πάλι ακμαία κοντά μας» αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter o Χάρης Καστανίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ