ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για βιτριόλι - Ιωάννα μετά την απολογία Έφης: Παραμένει αμετανόητη, δεν πήρα καμία απάντηση

Δίκη για βιτριόλι - Ιωάννα μετά την απολογία Έφης: Παραμένει αμετανόητη, δεν πήρα καμία απάντηση
CNN GREECE/ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ

Την απολογία της κατηγορούμενης Έφης σχολίασαν, μετά τη διακοπή της δίκης για τις 21 Οκτωβρίου, η Ιωάννα Παλιοσπύρου και ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας.  

«Σήμερα περίμενα να πάρω κάποιες απαντήσεις που περιμένω εδώ και πολύ καιρό. Δυστυχώς και σήμερα δεν πήρα καμία απάντηση. Όλα όσα ισχυρίστηκε κατά την απολογία της καταρρίπτονται από τα στοιχεία της δικογραφίας και από τους εμπειρογνώμονες. Ακόμη κι όταν ο πρόεδρος της έδρας της έδειξε τις φωτογραφίες από τα χειρουργία μου και το νοσοκομείο και όλα όσα έχω τραβήξει, που οποιονδήποτε θα τον σόκαραν, εκείνη έμεινε απαθής, δεν γύρισε καν το κεφάλι και έμεινε ατάραχη. Αυτό δείχνει τη στάση που ακόμη και σήμερα κρατάει. Ότι είναι αμετανόητη», είπε Ιωάννα αποχωρώντας από το Μικρό Ορκωτό δικαστήριο μετά τη διακοπή της πολύκροτης δίκης.

Δεχόμενη την ερώτηση αν δέχεται τη συγγνώμη της κατηγορούμενης, η Ιωάννα ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους και αποχώρησε ενώ ο συνήγορός της, Νίκος Αλεξανδρής, πήρε το λόγο λέγοντας: «Για να είναι δεκτή η συγγνώμη πρέπει να είναι ειλικρινής, υπάρχουν λέξεις που ντράπηκαν, δεν ντράπηκε όμως το στόμα που της εκστόμισε».

Ο ίδιος χαρακτήρισε μυθεύματα όσα είπε στην απολογία της η κατηγορούμενη.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, σε δηλώσεις είχε προβεί και ο Απόστολος Λύτρας, λέγοντας: «Δεν έχει μείνει κανένα σκοτεινό σημείο στην υπόθεση. Περιμέναμε όλοι να ακούσουμε την εξήγηση της φράσης 'εσύ Ιωάννα ξέρεις'. Η κατηγορούμενη είπε ότι θεωρούσε ότι κινδύνευε η υποτιθέμενη σχέση της με το 40χρονο με τον οποίο η Ιωάννα δεν είχε συναντηθεί. Προσπάθησε να πείσει ότι το βιτριόλι ήταν λίγο ενώ οι ειδικοί λένε ότι ήταν κοντά στα δύο λίτρα. Δεν μένει καμία αμφιβολία ότι ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα».

Την σημερινή ημέρα της δίκης μονοπώλησε η αναμενόμενη απολογία της 36χρονης Έφης η οποία ξεκίνησε με την κατηγορούμενη να ζητάει συγγνώμη τόσο από την Ιωάννα όσο και από τις οικογένειες τόσο του θύματος όσο και τη δική της.

Η κατηγορούμενη, η οποία στην απολογία της παραδέχτηκε ότι το θύμα της είχε γίνει «εμμονή», επέμεινε σε όλους τους τόνους ότι μόνος σκοπός της ήταν να εκδικηθεί και να τραυματίσει την Ιωάννα και όχι να την σκοτώσει ενώ υποστήριξε ότι η ποσότητα του επικίνδυνου οξέως που χρησιμοποίησε ήταν πολύ μικρότερη από αυτήν που υποστηρίζει η πλευρά τουι θύματος.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι κίνητρο της δράσης της ήταν οι υποψίες της ότι το θύμα σχετιζόταν ερωτικά μετον άνδρα με τον οποίο είχε και η ίδια ερωτική σχέση.

Μετά από πρόταση του εισαγγελέα, η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ