ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Διακοπές ρεύματος στην Αττική

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Διακοπές ρεύματος στην Αττική
Intime

Προβλήματα αντιμετωπίζει η ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Πιο αναλυτικά, σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης στην Καλλιθέα, τον Κεραμεικό και την περιοχή του Ρέντη, προκλήθηκαν το μεσημέρι εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Νωρίτερα σημειώθηκε βλάβη σε υποσταθμό στο Παγκράτι, που προκάλεσε διακοπή σε ένα τμήμα της περιοχής, η οποία ωστόσο έχει αποκατασταθεί.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο

Την ίδια ώρα, η κίνηση στην Αθήνα είναι στο «κόκκινο». Μεγάλες καθυστερήσεις καταγράφονται στην άνοδο του Κηφισού με τα προβλήματα να ξεκινούν από το ύψος της Ιεράς Οδού μέχρι και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Προβλήματα έχει ανά τμήματα και η κάθοδος.

Σε ποιες περιοχές έβρεξε περισσότερο

μεγαλύτερα ύψη βροχής από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως σήμερα το πρωί, καταγράφηκαν, στα Στύρα Ευβοίας (44 χιλιοστά), στα Θεοδώριανα Άρτας (44), στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας (42) και στην Ιθάκη (41).

Κλειστά σχολεία

Με έντονες βροχοπτώσεις κάνει αισθητή την εμφάνισή του ο «Μπάλλος», στο νησί της Κεφαλονιάς.

Λόγω της κακοκαιρίας, ο δήμαρχος Σάμης αποφάσισε να ανακοινώσει ότι «σήμερα, 14 Οκτωβρίου 2021, όλες οι σχολικές μονάδες προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστές, λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων».

Και ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Πόρου.

Η απόφαση του δημάρχου Αργοστολίου ήρθε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που επικρατούν στα χωρικά όρια του δήμου.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα σχολεία στον Δήμο Μεσολογγίου, λόγω της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, «λόγω της κακοκαιρίας, που σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ αναμένεται να πλήξει και τον Δήμο Μεσολογγίου, με απόφαση του δημάρχου, Κώστα Λύρου, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ του δήμου».

Σύμφωνα με τον δήμο, αυτή η απόφαση «λαμβάνεται προληπτικά και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και του εκπαιδευτικού προσωπικού».

Σε συναγερμό η Βόρεια Εύβοια

Έντονη ανησυχία επικρατεί και στη Βόρεια Εύβοια για την νέα κακοκαιρία, την ώρα που οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους από την «Αθηνά» που άφησε πίσω της εικόνες καταστροφής.

Ο φόβος τώρα των κατοίκων είναι να μην αντιμετωπίσουν περαιτέρω προβλήματα εξαιτίας του «Μπάλλου», με τους μετεωρολόγους ωστόσο να συστήνουν ιδιαίτερη προσοχή καθώς η κακοκαιρία θα χτυπήσει σφοδρά.

Το CNN Greece στην Βόρεια Εύβοια: Οι κάτοικοι οχυρώνονται για την κακοκαιρία «Μπάλλος»

Πώς θα εξελιχτεί σήμερα η κακοκαιρία - Επικίνδυνες οι επόμενες ώρες

Πιο ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως το μεσημέρι της Παρασκευής 15/10, ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης και έως το πρωί της Παρασκευής αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές του Ιονίου και του Αιγαίου, καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής, ενώ από σήμερα το απόγευμα έως αύριο το πρωί κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 6-7 μποφόρ, ενώ στον Θερμαϊκό και στις Σποράδες από βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ