ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Πλημμύρισε το 1ο Λύκειο - Γέφυρα από θρανία έφτιαξαν οι μαθητές

Νέα Φιλαδέλφεια: Πλημμύρισε το 1ο Λύκειο - Γέφυρα από θρανία έφτιαξαν οι μαθητές
CNN Greece

Απίστευτες σκηνές στο 1ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, αφού η κακοκαιρία Μπάλλος που πλήττει με σφοδρότητα και την Αττική, προκάλεσε πλημμύρα, με αποτέλεσμα οι μαθητές να φτιάξουν μια γέφυρα από θρανία, προκειμένου να βγουν από τις τάξεις.

Σημειώνεται ότι οι σχολικές αίθουσες στο εν λόγω σχολείο στεγάζονται σε κοντέινερ, εξαιτίας προηγούμενου σεισμού.

Όπως είπε στο newsbomb.gr ο γραμματέας της Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας Παυσανίας Τσούλας από τα νερά πλημμύρισε όλη η αυλή του σχολείου καθώς και τα δυο κοντέινερ, στα οποία μπήκε νερό με αποτέλεσμα οι μαθητές να καταφύγουν στη λύση των θρανίων ως «γέφυρα» για να γλιτώσουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα νερά έφτασαν μέχρι τα δύο αίθρια του πρώτου ορόφου του 1ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς το σχολείο είναι σε διαφορετικά επίπεδα, ενώ πλημμύρισε και το κλειστό γυμναστήριο.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Τσούλα, ήταν βουλωμένες οι υδρορροές με τον διευθυντή του 1ου ΓΕΛ να στέλνει έγγραφα στους αρμόδιους φορείς τις προηγούμενες μέρες, για να τις καθαρίσουν χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει κάποια κινητοποίηση.

Αποτέλεσμα ήταν, όπως λέει, χθες, Τετάρτη, ο διευθυντής με τον γυμναστή του σχολείου και μαθητές να καθαρίσουν όπως-όπως ό,τι μπορούσαν «αλλιώς θα ήταν χειρότερα τα πράγματα».

Ο διευθυντής του σχολείου, μάλιστα, έχει ζητήσει και έλεγχο στατικότητας του κτηρίου, σε ένα σχολείο που έχει τα κοντέινερ από προηγούμενο σεισμό.

Όπως ανακοινώθηκε κατόπιν εορτής με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Βούρου, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου -οπότε αναμένονται ακόμη πιο ισχυρά καιρικά φαινόμενα στο λεκανοπέδιο- θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα.

Φίλης: Η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας ξεκινά από τις υποδομές

Τις εικόνες από το σχολείο που πλημμύρισε στη Ν. Φιλαδέλφεια σχολιάζει με δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης.

«Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ξεκίνησε! Θα κατορθώσουν να οδηγήσουν με επιτυχία τους μαθητές πάνω στην τεχνητή γέφυρα από θρανία;», σημειώνει, εξηγώντας πως «γι' αυτό λέμε ότι η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας ξεκινά από τις υποδομές και τις συνθήκες που γίνεται το μάθημα». «Για αυτό λέμε ότι εν μέσω πανδημίας και κλειστών σχολείων, προτεραιότητα έχει η στήριξη των εκπαιδευτικών και η κάλυψη των τεράστιων μαθησιακών κενών που δημιουργήθηκαν, κι όχι η επιβολή μιας ψευδούς και τιμωρητικής γραφειοκρατικής διαδικασίας, που θα στιγματίσει εκπαιδευτικούς και θα χωρίσει τα σχολεία σε διαφορετικές ταχύτητες», συμπληρώνει και καταλήγει:

«Την ίδια στιγμή δίνονται χρήματα για υπερεξοπλισμούς, χαρίζονται δάνεια στις μεγάλες επιχειρήσεις και διατίθενται από το Ταμείο Ανάπτυξης ελάχιστα χρήματα για Παιδεία και Υγεία, ενώ το πραγματικά επείγον είναι να αξιοποιηθεί (το Ταμείο) για ένα νέο πρόγραμμα σχολικής στέγης και φοιτητικών εστιών. Αλλά αυτό θέλει πολιτικές αποφάσεις και όραμα στον αντίποδα της σημερινής κυβέρνησης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ