ΕΛΛΑΔΑ

Αλαλούμ με τον «σεισμό» στη Νάξο - Το λογισμικό «πρόδωσε» το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Αλαλούμ με τον «σεισμό» στη Νάξο - Το λογισμικό «πρόδωσε» το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Σύγχυση επικράτησε αργά το απόγευμα της Πέμπτης με την αυτόματη λύση που εξέδωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο για σεισμική δόνηση εντάσεως 5 Ρίχτερ στη Νάξο, που τελικώς όμως αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για λανθασμένο υπολογισμό του αυτοματοποιημένου συστήματος και σεισμός δεν υπήρξε...

«Δεν υπήρξε ποτέ σεισμός στη Νάξο. Πρόκειται για σημαντικό λάθος του αυτοματοποιημένου συστήματος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου», δήλωσε στο CNN Greece o διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε πως «συμβαίνει πολύ συχνά, αλλά τύχαινε να συμβαίνει με μικρότερα μεγέθη. Τώρα, δυστυχώς, συνέβη με μεγαλύτερο μέγεθος», προσθέτοντας: «Εγώ προσωπικά φωνάζω καιρό τώρα γι' αυτό το ζήτημα και λέω ότι πρέπει να αναβαθμιστεί το λογισμικό».

Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε επίσης την ακόλουθη ανάρτηση στο Twitter.

Η επίμαχη αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου -που στη συνέχεια αφαιρέθηκε εντελώς- έκανε λόγο για σεισμό 5 Ρίχτερ στις 18.02 σήμερα, Πέμπτη, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 25 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νάξου.

Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογιζόταν στα δέκα χιλιόμετρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ