ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Και δεύτερο μπαλκόνι κατέρρευσε στην Μεταμόρφωση

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Και δεύτερο μπαλκόνι κατέρρευσε στην Μεταμόρφωση
Τα ξημερώματα κατέρρευσε μπαλκόνι πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι Σπύρος Μελισσάρης/ CNN Greece

Υποχώρησε και δεύτερο μπαλκόνι πολυκατοικίας, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος»,  αυτή τη φορά στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Μετά την κατάρρευση του μπαλκονιού στο Χαλάνδρι, νέο περιστατικό καταγράφηκε στην Μεταμόρφωση, ευτυχώς και σε αυτήν την περίπτωση χωρίς να υπάρξει θύμα ή τραυματισμός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ANT1, το νέο περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Ιωάννη Ράλλη. Οι κάτοικοι της περιοχής που άκουσαν τον δυνατό θόρυβο, έσπευσαν στο σημείο και διαπιστώνοντας ότι έχει καταρρεύσει τμήμα του μπαλκονιού, ειδοποίησαν την πυροσβεστική και την αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό, δεν σημειώθηκε τραυματισμός, ωστόσο υπάρχουν ζημιές σε δύο σταθμευμένα οχήματα. Ο δρόμος έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

Όπως και στην περίπτωση της πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι αναμένεται να ελεγχθεί η καταλληλότητα του κτηρίου.

Την άμεση κινητοποίηση της δημοτικής Αρχής του Χαλανδρίου προκάλεσε η πτώση μπαλκονιού πολυκατοικίας. Αν και ο δήμος δεν εμπλέκεται άμεσα, επί τόπου έσπευσαν μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας και εκπρόσωποι της Πολεοδομία της Αγίας Παρασκευής, καθώς και ο ίδιος ο δήμαρχος, Σίμος Ρούσσος.

Ευτυχώς και σε αυτήν την περίπτωση δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Οι ένοικοι της πολυκατοικίας, μέχρι να ολοκληρωθεί η αυτοψία και να ελεγχθεί η καταλληλότητα του κτηρίου, με πρωτοβουλία του δήμου Χαλανδρίου, φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έλαβε χώρα τα ξημερώματα σε πολυκατοικία που βρίσκεται στην οδό Κουρτέση 27. Την ώρα που έλαβε χώρα το συμβάν δεν υπήρχαν άτομα στο μπαλκόνι αλλά ούτε και τον αίθριο χώρο της πολυκατοικίας.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Καθίζηση στην οδό Παπανικολή στο Χαλάνδρι - Διακόπηκε η κυκλοφορία

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πρωτόγνωρες εικόνες στη «λιμνοθάλασσα» του Κολωνού - «Επιστράτευσαν» κανό

Συστάσεις της ΓΓΠΠ για την κακοκαιρία

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ