ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στη Θεσσαλονίκη

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στη Θεσσαλονίκη
Πλημμύρες στο χωριό Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ΙΝΤΙΜΕ

Παραμένουν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης, τα οποία δημιουργήθηκαν από το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας «Μπάλος».

Ειδικότερα σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, συνεχίζεται η διακοπή κυκλοφορίας στα ακόλουθα σημεία:

  • στην ΕΠ.Ο Λαγκαδικίων-Σχολαρίου στο ύψος του 3ου χλμ λόγω υπερχείλισης χειμάρρου
  • στο 1ο χλμ. Λαγκαδά – Ηρακλείου
  • στο 1ο χλμ. αγροτικής ασφαλτοστρωμένης οδού Λαγκαδά – Ασσήρου
  • στην Ε.Ο. Πενταλόφου – Σίνδου (Θέση Βουστάσια)
  • στην προέκταση της οδού Μ.Αλεξάνδρου, από Σίνδο προς Βιολογικό και από την προέκταση Πόντου προς Σίνδο,

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Καταστροφές στη Βόρεια Ελλάδα

Η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου έκλεισαν δρόμοι, σημειώθηκαν κατολισθήσεις και καθιζήσεις, υπερχείλισαν ποτάμια και χείμαρροι, καταστράφηκαν καλλιέργειες, πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ δεν έλειψαν εγκλωβισμοί πολιτών στα ορμητικά νερά.

Στη Θεσσαλονίκη υπερχείλισε ο Γαλλικός ποταμός προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ εκτεταμένες διακοπές εντοπίζονται στο ευρύτερο οδικό δίκτυο, ενώ στις Σέρρες γέφυρα «βυθίστηκε» από την υπερχείλιση ποταμού.

Παράλληλα, στην κοινότητα Ταγαράδων του δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη οι κάτοικοι έμειναν χωρίς νερό και ρεύμα για περισσότερες από οκτώ ώρες, σύμφωνα με το grtimes.gr. Επιπλέον, με την υπερχείλιση του ποταμού Ανθεμούντα από εχθές, έσπασαν σωλήνες σε μερικά σημεία κατά μήκος του ποταμού, με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα σε μία από τις τρεις γεωτρήσεις της κοινότητας Ταγαράδων κατά την άντληση νερού και να θολώσει το νερό.

Το μεσημέρι του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην προέκταση της οδού Μ.Αλεξάνδρου, από Σίνδο προς Βιολογικό και από την προέκταση Πόντου προς Σίνδο, στη Θεσσαλονίκη, λόγω υπερχείλισης του Γαλλικού Ποταμού.

Υπερχείλισε ρέμα στην Ολυμπιάδα

Στον Δήμο Αριστοτέλη στη Χαλκιδική την περασμένη Παρασκευή υπερχείλισε το ρέμα που διασχίζει την Ολυμπιάδα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κατοικίες, ενώ υπήρξε επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό 55χρονου.

«Δυστυχώς δεν άντεξε και έσπασε το ρέμα που περνάει μέσα από το χωριό σε τρία σημεία. Υπερχείλισε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κάποια σπίτια στην Ολυμπιάδα», ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδας Γιάννης Πετράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Πετράκη, κάποιες κατοικίες πλημμύρισαν, ενώ χρειάστηκε να απομακρυνθεί σε ασφαλές σημείο κι ένας 55χρονος, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι του από τη μεγάλη συγκέντρωση υδάτων.

«Χρειάστηκε ένας 55χρονος άνδρας να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο καθώς δεν μπορούσε να φύγει από την εξοχική κατοικία του, με τη στάθμη του νερού στο συγκεκριμένο σημείο να ξεπερνά το μισό μέτρο», εξήγησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδας.


Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των δύο προσκυνητών στο Άγιο Όρος

Σώοι εντοπίστηκαν οι δύο προσκυνητές που είχαν χαθεί, εν μέσω της κακοκαιρίας «Μπάλλος», στο Άγιο Όρος.

Οι δύο Ουκρανοί εντοπίστηκαν από άνδρες της ΕΜΑΚ και άμεσα μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με το τοπικό voria.gr, οι δύο προσκυνητές βρέθηκαν σώοι από τους πυροσβέστες στη θέση Βίγλα, κοντά στο Ιερό Κελί Αγίας Τριάδας. Πρόκειται για περιοχή που απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από τη Σκήτη Τιμίου Προδρόμου (Ρουμανική σκήτη).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανέφεραν στους άνδρες της Πυροσβεστικής ότι έχασαν τον προσανατολισμό τους λόγω της ομίχλης.

Οι δύο Ουκρανοί μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Αγίου Όρους, ωστόσο είναι καλά στην υγεία τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ