ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών για τις συνθήκες επιστροφής στα αμφιθέατρα

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών για τις συνθήκες επιστροφής στα αμφιθέατρα
Screen grab

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για τις συνθήκες επιστροφής στα αμφιθέατρα εν μέσω κορωνοϊού.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, εκφράζουν την αντίθεσή τους για τις συνθήκες που άνοιξαν τα πανεπιστήμια σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr.

Σε δηλώσεις της η Παρασκευή Τσεκούρα, μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου Γεωπονίας του ΑΠΘ, έκανε λόγο για ανύπαρκτα μέτρα αναφορικά με την επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα.

Όπως η ίδια τόνισε, η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα απολύτως μέτρο για την ασφαλή επιστροφή των φοιτητών στις σχολές τους αλλά και για την αναπλήρωση των ωρών που χάθηκαν λόγω της πανδημίας.

«Διεκδικούμε πανεπιστήμια ζωντανά και αμφιθέατρα ασφαλή για όλους τους φοιτητές», υπογράμμισε σχετικά με την κινητοποίηση των φοιτητών.

Κληθείσα να σχολιάσει τις μεγάλες ουρές στην κάτω λέσχη του ΑΠΘ, η ίδια τις απέδωσε στην υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων. Τόνισε πως για τη λύση του προβλήματος θα πρέπει να λειτουργήσει και η άνω λέσχη αλλά και να προσληφθεί προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών.

thestival.gr

Οι φοιτητές ζητούν μεταξύ άλλων την αξιοποίηση των χώρων της ΔΕΘ αλλά και των κτηρίων που ανήκουν στα πανεπιστήμια, έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στις σχολές.

Επίσης, ζητούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ έξω από τις σχολές για τη διενέργεια δωρεάν rapid tests αλλά και τη δωρεάν διάθεση μασκών και αντισηπτικών στους φοιτητές.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Αγίας Σοφίας, όπου συγκεντρώθηκαν νωρίτερα οι φοιτητές. Οι διαδηλωτές θα κινηθούν σε κεντρικούς δρόμους και θα ολοκληρώσουν την πορεία τους στην Καμάρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ