ΕΛΛΑΔΑ

Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου: Κανονικά η διεξαγωγή τους στη Θεσσαλονίκη, λέει το υπ. Εσωτερικών

Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου: Κανονικά η διεξαγωγή τους στη Θεσσαλονίκη, λέει το υπ. Εσωτερικών
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την κανονική διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου διαρρέουν κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών, εν αναμονή διευκρινιστικού δελτίου Τύπου εντός της ημέρας, μετά την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ότι θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα στη Θεσσαλονίκη.

Οι κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών παραπέμπουν στη σχετική εγκύκλιο της 13ης Οκτωβρίου, η οποία προβλέπει ότι στη Θεσσαλονίκη θα παρελάσουν αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ.

Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ότι λόγω πανδημίας η παρέλαση θα πρέπει να είναι διάρκειας αυστηρά μίας ώρας.

Νωρίτερα η ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε:

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κοινοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνεται ότι: είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά».

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, είναι ασαφές το κατά πόσο οι θεατές των εορταστικών εκδηλώσεων θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκες και να βρίσκονται εκατέρωθεν της παραλιακής οδού στην οποία θα γίνει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

«Προσοχή στις παρελάσεις, έρχεται δύσκολος χειμώνας»

Νωρίτερα σε τηλεοπτική της συνέντευξη, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, κάλεσε τους πολίτες που θα πάνε στην παρέλαση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Θα πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ. Τώρα πως θα κρατήσουν αποστάσεις; Δεν ξέρω. Τώρα από εκεί και πέρα ο καθένας να φορέσει τη μάσκα του, να κρατήσει τις αποστάσεις του και όταν τελειώσει η παρέλαση να φύγει για να πάει να φάει», είπε χαρακτηριστικά.

«Η μεγάλη κινητικότητα φέρνει αύξηση κρουσμάτων. Δεν παίζει ρόλο αν είναι εξωτερικός χώρος. Δεν μπορείς να ελέγξεις αν ο διπλανός σου είναι ανεμβολίαστος ή αν νοσεί και είναι ασυμπτωματικός», σημείωσε.

«Η Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη. Αυτό που μας στενοχωρεί είναι το υψηλό ιικό φορτίο και εμβολιασμοί κάτω από 50% σε πολλές περιοχές. Είναι τραγικό αυτό. Εδώ και ένα μήνα 15 θάνατοι από νέους ανθρώπους, βλέπετε πως η μετάλλαξη τρέχει και τρέχει πιο μπροστά κι από εμάς», τόνισε η κυρία Παγώνη, μιλώντας στο Mega.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ