ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Εσωτερικών: Κανονικά οι παρελάσεις της 27ης και 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Υπ. Εσωτερικών: Κανονικά οι παρελάσεις της 27ης και 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την κανονική διεξαγωγή των μαθητικών και στρατιωτικών παρελάσεων της 27ης και 28ης Οκτωβρίου αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το πρωί της Παρασκευής η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα στη Θεσσαλονίκημε τη διάρκεια της παρέλασης να μην υπερβαίνει τα 60 λεπτά.

Ως προς τα σχετικά δημοσιεύματα που ακολούθησαν της ανακοίνωσης της Περιφέρειας, το υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο για «ανυπόστατες φήμες» και σε σχετικό δελτίο Τύπου διευκρινίζει ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στην εγκύκλιο της 13ης Οκτωβρίου, επομένως «οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά».

Όπως διευκρινίζεται, «η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, ανήμερα της εθνικής εορτής, θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα».

«Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών και θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις» σημειώνει το υπουργείο.

Την ίδια ώρα, παραμένει ασαφές το κατά πόσο οι θεατές των εορταστικών εκδηλώσεων θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκες και να βρίσκονται εκατέρωθεν της παραλιακής οδού στην οποία θα γίνει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

«Προσοχή στις παρελάσεις, έρχεται δύσκολος χειμώνας»

Νωρίτερα σε τηλεοπτική της συνέντευξη, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, κάλεσε τους πολίτες που θα πάνε στην παρέλαση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Θα πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ. Τώρα πως θα κρατήσουν αποστάσεις; Δεν ξέρω. Τώρα από εκεί και πέρα ο καθένας να φορέσει τη μάσκα του, να κρατήσει τις αποστάσεις του και όταν τελειώσει η παρέλαση να φύγει για να πάει να φάει», είπε χαρακτηριστικά.

«Η μεγάλη κινητικότητα φέρνει αύξηση κρουσμάτων. Δεν παίζει ρόλο αν είναι εξωτερικός χώρος. Δεν μπορείς να ελέγξεις αν ο διπλανός σου είναι ανεμβολίαστος ή αν νοσεί και είναι ασυμπτωματικός», σημείωσε.

«Η Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη. Αυτό που μας στενοχωρεί είναι το υψηλό ιικό φορτίο και εμβολιασμοί κάτω από 50% σε πολλές περιοχές. Είναι τραγικό αυτό. Εδώ και ένα μήνα 15 θάνατοι από νέους ανθρώπους, βλέπετε πως η μετάλλαξη τρέχει και τρέχει πιο μπροστά κι από εμάς», τόνισε η κυρία Παγώνη, μιλώντας στο Mega.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ