Τσελέντης: Δεν υπάρχουν πια εικονίσματα σε νοσοκομεία - Η απάντηση του υπουργείου Υγείας
Απάντηση στον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη, έδωσαν πηγές του υπουργείου Υγείας αναφορικά με την καταγγελία του για απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τα νοσοκομεία της χώρας.
Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, στα νοσοκομεία αρμοδιότητάς του υπουργείου, ουδέν περιστατικό απομάκρυνσης θρησκευτικών συμβόλων παρατηρείται. «Σημειωτέον σε πλήθος νοσοκομείων λειτουργούν παρεκκλήσια και παντού υπάρχει απόλυτος σεβασμός στη θρησκευτική πίστη των ασθενών» σημείωσαν χαρακτηριστικά.
Τι προηγήθηκε
Χθες Παρασκευή, ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, γνωστοποίησε την ενόχλησή του για την εξαφάνιση των θρησκευτικών συμβόλων της Ορθοδοξίας από δημόσιους χώρους στην Ελλάδα.
Αφορμή για το ξέσπασμά του στάθηκε το φαινόμενο που παρατήρησε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε η μητέρα του. Μάλιστα, στο μήνυμά του ο κ. Τσελέντης ανέφερε πως ρώτησε γιατί έχει συμβεί αυτό και η απάντηση που έλαβε ήταν πως υπάρχει άνωθεν εντολή για να μην προσβάλλονται οι αλλόθρησκοι.
«Εδώ είναι Ελλάδα και όχι Μωαμεθανιστάν», έγραψε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως «ενοχλεί αυτός ο δήθεν πολύ πολιτισμός όπου το ανώμαλο γίνεται ομαλό».
SPONSORED
Εύβοια: Σε ετοιμότητα για καταγραφή ζημιών από τους σεισμούς - Περιπολίες από την Πυροσβεστική
14:28
Βίντεο από τους σεισμούς στην Εύβοια: Η στιγμή της ισχυρής δόνησης των 5,2 Ρίχτερ
14:23
Αυτά είναι ευρήματα από τα 2 σπίτια του 37χρονου Παλαιστίνιου σε Κρήτη, Πατήσια - Δείτε φωτογραφίες
14:07
Εύβοια: «Από περιοχή που έχει δώσει μέχρι 5,5 Ρίχτερ» - Τι λένε οι σεισμολόγοι για την τριπλή δόνηση
13:55