ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Βασιλακόπουλος: Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού αντί για lockdown

Κορωνοϊός – Βασιλακόπουλος: Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού αντί για lockdown
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για τη ραγδαία επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μίλησε ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εκτιμώντας ότι πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών έναντι του κορωνοϊού αντί της επιβολής ενός lockdown.

Το κυβερνητικό επιτελείο διαμηνύει σε κάθε τόνο ότι δεν υπάρχει περίπτωση νέου lockdown, ωστόσο η πορεία των εμβολιασμών παραμένει στάσιμη ενόσω η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα κλιμακώνεται ραγδαία.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «αν στη χώρα μας δεν επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τότε θα ζήσουμε πολύ δύσκολες στιγμές», αναφέροντας πως μια τέτοια επιλογή θα ήταν πιο έξυπνη από την επιβολή ενός lockdown.

«Υπέρ του εμβολίου αλλά κατά της υποχρεωτικότητας είναι κενά λόγια, υπάρχει ένα κομμάτι που δεν πείθεται από τους επιστήμονες».

Δυσοίωνη ήταν και η πρόβλεψη του καθηγητή για την επόμενη μέρα της πανδημίας, εκφράζοντας την σιγουριά του ότι θα υπάρξει περαιτέρω επιδημιολογική επιβάρυνση.

Παράλληλα, σχολίασε πως είναι τρομερό το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας δεν επηρεάζονται από τους 30 με 50 νεκρούς καθημερινά.

Μάλιστα, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε πως στην χώρα μας έχουμε χάσει 120 νέους κάτω των 39 ετών, νούμερο το οποίο χαρακτήρισε ως τραγικό.

«Τώρα που έχουμε το εμβόλιο δεν πρέπει να χάσουμε άλλον», τόνισε.

Τέλος, αναφερόμενος στην περιπέτεια του 35χρονου που παρέμεινε 103 ημέρες σε νοσοκομείο, τόνισε πως η νοσηλεία σε ΜΕΘ είναι μια εμπειρία τραγική και ότι εκείνος ήταν από τους τυχερούς καθώς ένα 30-40% που εισάγεται δεν καταφέρνει να επιβιώσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ