ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Δημόπουλος: Θα δούμε αύξηση στους θανάτους τις επόμενες ημέρες

Κορωνοϊός - Δημόπουλος: Θα δούμε αύξηση στους θανάτους τις επόμενες ημέρες
INTIME/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Την ανάγκη της τήρησης των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού αλλά και της αύξησης του ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης με παροχή επιπλέον κινήτρων στους εμβολιασμένους επισήμανε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος

Εν μέσω του τέταρτου κύματος πανδημίας, η Βόρεια Ελλάδα είναι εκείνη που σηκώνει το βαρύ φορτίο του κορωνοϊού. Όλες οι ΜΕΘ είναι κατειλημμένες, ενώ στα 28 νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας 137 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε ΜΕθ, με το 96% αυτών να είναι ανεμβολίαστοι.

Ο Θάνος Δημόπουλος, Πρύτανης ΕΚΠΑ, σχολίασε πως ο κορωνοϊός «σαρώνει» σε περιοχές όπου σημειώνεται χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και υπογράμμισε πως πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

«Προφανώς η μόνη λύση που έχουμε για τη διαχείριση της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός. Βλέπουμε πως σε όποιες περιφέρειες της Ελλάδας η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλότερη, έχουμε υψηλό αριθμό νοσηλειών. Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τη χρήση της μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων και το καλό πλύσιμο των χεριών. Παρακολουθώντας τη διαδρομή της πανδημίας, προφανώς η τήρηση μέτρων θα χρειαστεί να είναι πάλι στο προσκήνιο για να μπορέσουμε να καλύψουμε το κενό που δημιουργούν όσοι συνάνθρωποι μας δεν έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε.

Ο κ. Δημόπουλος σχολίασε και την εκτόξευση των θανάτων λόγω κορωνοϊού.

«Όταν έχουμε μία καθημερινή αύξηση των ατόμων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, το αποτέλεσμα της άσχημης έκβασης θα το δούμε σε λίγες εβδομάδες. Θα δούμε, δηλαδή, μία σταδιακή αύξηση των θανάτων».

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να δούμε πως θα εφαρμοστεί. Πώς θα γίνει υποχρεωτικός σε άτομα που είναι σε σύνταξη και δεν εργάζονται; Να συνεχίσουμε να έχουμε μεγαλύτερη άνεση κινήσεων στους εμβολιασμένους, να δούμε το θέμα της μάσκας για τους εμβολιασμένους σε χώρους που δεν γνωρίζουμε αν είναι ελεγμένοι και όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Είναι χρήσιμο να σκεφτόμαστε ότι ο ιός υπάρχει και μεταδίδεται», κατέληξε ο κ. Δημόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ