ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Βασιλακόπουλος: Να απαγορευτούν οι μεικτοί χώροι στην εστίαση - Δεν τηρούνται τα μέτρα

Κορωνοϊός - Βασιλακόπουλος: Να απαγορευτούν οι μεικτοί χώροι στην εστίαση - Δεν τηρούνται τα μέτρα
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την απαγόρευση των μεικτών χώρων στην εστίαση προτείνει ως λύση στην έξαρση της διασποράς του ιού ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας ότι «τα μέτρα δεν τηρούνται σχεδόν πουθενά, ο κόσμος έχει αποφασίσει ότι δεν θα τα ακολουθεί».

Ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον Σκάι, πρότεινε η εστίαση να λειτουργεί μόνο για εμβολιασμένους τόσο μέσα όσο και έξω από τα μαγαζιά.

Παράλληλα, σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε ομάδες ανθρώπων που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο.

«Είναι αστείο σε ένα κατάστημα όλοι οι θαμώνες να πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και εργαζόμενοι να μπορούν να είναι ανεμβολίαστοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την επόμενη μέρα της πανδημίας τόνισε, πως θα σημειωθεί αύξηση κρουσμάτων ωστόσο δεν θέλησε να κάνει ακριβή πρόβλεψη, διότι όπως είπε, «χάνεται η εμπιστοσύνη του κόσμου στην επιστήμη» αν δεν επαληθευτεί.

Με την πανδημία των ανεμβολίστων να κρατεί καλά στη χώρα μας, οι επιπτώσεις της είναι ήδη εμφανείς στη Βόρεια Ελλάδα, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού έχουν «κάτσει» προκαλώντας έντονη ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα και αναγκάζοντας την κυβέρνηση να θέτει υπό συζήτηση νέα μέτρα για τη συγκράτηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα μέτρα στα οποία προσανατολίζεται η επιτροπή θα αφορούν τους μη εμβολιασμένους πολίτες.

Συγκεκριμένα, σε εστίαση και ψυχαγωγία ίσως επανεκτιμηθεί η υποχρεωτικότητα, όσον αφορά στους εργαζόμενους, ενώ υπάρχουν σενάρια που αναφέρουν πως οι ειδικοί προτείνουν οι μη εμβολιασμένες πολίτες να υποχρεούνται να κάνουν δύο rapid test εβδομαδιαίως για να προσέλθουν στην εργασία τους, με δική τους, ωστόσο, οικονομική επιβάρυνση.

Παράλληλα, στο «τραπέζι» βρίσκονται και περαιτέρω περιορισμοί στους μη εμβολιασμένους αναφορικά με την παρουσία τους σε μεικτούς, ανοιχτούς χώρους σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ.

Αυτό που σημειώνουν, ωστόσο, τα κυβερνητικά στελέχη είναι πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξανακλείσουν οικονομία και κοινωνία και να οδηγηθεί η χώρα σε ένα παρατεταμένο lockdown, όπως πέρυσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ