ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τον θάνατο του 47χρονου διανομέα σε τροχαίο

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τον θάνατο του 47χρονου διανομέα σε τροχαίο
INTIME NEWS / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Μοτοπορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας διανομείς μπροστά από τα Νέα Δικαστήρια, στη Θεσσαλονίκη, στη μνήμη του 47χρονου συναδέλφου τους, ο οποίος σκοτώθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου σε τροχαίο, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου – Γ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το thestival.gr, οι διανομείς εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την άνευ όρων απελευθέρωση του 21χρονου οδηγού, ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του τον 47χρονο.

«Δεν είναι δυνατόν να αφαίρεσε ανθρώπινη ζωή, που θα μπορούσε να έχει αφαιρέσει και περισσότερες, και να κυκλοφορεί ελεύθερος», έλεγαν χαρακτηριστικά.

Οι διανομείς καταγγέλλουν ότι η κατάσταση τις νύχτες στους δρόμους του κέντρο αλλά και στ’ ανατολικά της πόλης έχει καταστεί εξαιρετικά επικίνδυνη.

Δεν είναι λίγες οι φορές που γίνονται κόντρες στη Γ. Παπανδρέου, με τους οδηγούς που συμμετέχουν σε αυτές να αναπτύσσουν υπερβολικές ταχύτητες και να παραβιάζουν ερυθρούς σηματοδότες.

«Τρέμουν τα χέρια μας από το Σάββατο το βράδυ. Γίνονται συνέχεια κόντρες στην Γ. Παπανδρέου», λένε χαρακτηριστικά.

«Ακούμε τον θόρυβο από τα αυτοκίνητα που έρχονται με μεγάλη ταχύτητα και τρομάζουμε», ανέφερε ένας διανομέας.

Ξεσπά η μητέρα του θύματος

Σε δηλώσεις της την Κυριακή (31/10), η μητέρα του αδικοχαμένου διανομέα είπε χαρακτηριστικά:

«Ο γιος μου δούλευε χθες βράδυ. Βρέθηκε στον δρόμο του ένας νεαρός, ο οποίος έτρεχε σαν τον παλαβό, πέρασε τρία κόκκινα φανάρια και στο τρίτο παρέσυρε τον γιο μου. Η μηχανή του έγινε ένα μάτσο σίδερα. Τίποτα δεν έμεινε. Τόσο έντονη, τόσο σφοδρή ήταν η σύγκρουση. Ο οδηγός του αυτοκινήτου προσπάθησε να φύγει, όμως ευτυχώς τον έπιασαν. Δυστυχώς πολλά τέτοια συμβαίνουν, συνέβη και στο παιδί μου. Κάποιοι που ήταν εκεί στο σημείο φώναξαν αστυνομία, ασθενοφόρο και τον μετέφεραν στο Ιπποκράτειο και μετά μάθαμε και εμείς το κακό που έγινε. Έκανε δύσκολη δουλειά το παιδί μου. Του άρεσε όμως πολύ. Εγώ του έλεγα όχι, μην είσαι όλη την ώρα στους δρόμους αλλά αυτό ήθελε. Τι να πω… Είναι δύσκολο για όλους μας. Το παιδί μου ήταν παντρεμένο και αφήνει πίσω του και δυο παιδιά, ένα 19χρονο αγόρι και ένα 16χρονο κορίτσι. Δεν θα τον αφήσουμε έτσι αυτόν που το έκανε».

Να διερευνηθούν τα αίτια ζητά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης

Να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος, που οδήγησε στον θάνατο 47χρονου διανομέα φαγητού στη Θεσσαλονίκη, αλλά και να αποδοθούν ευθύνες στον οδηγό που τον παρέσυρε τα ξημερώματα του Σαββάτου, απαιτεί η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της πόλης (ΕΚΘ), εκφράζοντας τη θλίψη και την αγανάκτησή της για το περιστατικό.

«Ο άτυχος εργαζόμενος σε γνωστή εταιρεία διανομής φαγητού έχασε τη ζωή του λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, έχοντας αφήσει την οικογένειά του, προκειμένου να βγει στους δρόμους και να εργαστεί σε συνθήκες δύσκολες, όπως αυτές έχουν κατά καιρούς επισημανθεί από τους εργαζόμενους διανομείς σε ντελίβερι και κούριερ. Το δυστύχημα αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εργατικών ατυχημάτων που καταγράφονται στον κλάδο, με τους εργαζόμενους να ζητούν και να διεκδικούν τα αυτονόητα εργασιακά τους δικαιώματα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΚΘ, που εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του 47χρονου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ