ΕΛΛΑΔΑ

Προθεσμία πήρε ο ιερωμένος που επιτέθηκε με βιτριόλι σε μητροπολίτες

Προθεσμία πήρε ο ιερωμένος που επιτέθηκε με βιτριόλι σε μητροπολίτες
INTIME/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νέα προθεσμία για την επόμενη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου ζήτησε και έλαβε ο υπό καθαίρεση ιερωμένος, ο οποίος είχε ρίξει βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη, τον περασμένο Ιούνιο.

Ο κατηγορούμενος κλήθηκε να απολογηθεί συμπληρωματικά μετά την αναβάθμιση της ποινικής δίωξης σε βάρος του, κατόπιν αιτήματος της 24ης ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση. Ειδικότερα,η κατηγορία από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή, μετατράπηκε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Ανδ. Θεοδωροπουλος, η κατηγορία δεν ευσταθεί λόγω και της μακρινή απόστασης από την οποία έριξε το βιτριόλι στα θύματα του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η συνεδρίαση του συνοδικού δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη είχε ως αντικείμενο την επικύρωση της καθαίρεση του 37χρονου ιερέα, που κατηγορείται για υπόθεση ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, ο ιερέας από την Ημαθία είχε εντοπιστεί το 2018 με 1,8 γραμμάρια κοκαΐνη και είχε συλληφθεί. Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης βρέθηκε ενώπιον του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου με το ερώτημα της οριστικής καθαίρεσης.

Μετά την ανακοίνωση της επικύρωσης της καθαίρεσής του, ο ιερέας έβγαλε δύο μπουκαλάκια από αναψυκτικό, τα οποία είχε γεμίσει καυστικό υγρό και το εκτόξευσε κατά των μελών του συνοδικού δικαστηρίου.

Ο δράστης πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το ένα από τα δύο μπουκαλάκια, πριν προλάβει να τον ακινητοποιήσει ο αστυνομικός, ο οποίος επίσης δέχθηκε μικροποσότητα από το καυστικό υγρό. Στη διάρκεια της επίθεσης, τραυματίστηκαν επίσης ο γραμματέας του συνοδικού δικαστηρίου και ελαφρότερα δύο δικηγόροι.

Στην Μονή Πετράκη έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που μετέφεραν τους τραυματίες στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Οι επτά μητροπολίτες, που φέρουν τραύματα από το καυστικό υγρό στο πρόσωπο και τα χέρια, είναι οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Άρτης, Κασσανδρείας, Ζακύνθου και Γουμενίσσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ